Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP: Cazurile de gripă raportate în Alba au scăzut cu aproape 25% în ultima săptămână

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Cazurile de gripă raportate în județul Alba au scăzut cu aproape 25% în ultima săptămână, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică. 

Astfel, pentru săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie au fost raportate 68 de cazuri de gripă, dintre care 7 au fost internate, în scădere față de săptămâna anterioară cu 24,44%.

Din cazurile raportate, 24 sunt cu test RT-PCR pozitiv pentru gripă (21 tip A și 3 tip B), 43 cu test rapid pozitiv (2 tip B, 40 tip A, un caz pozitiv tip A și tip B) și un caz la care diagnosticul s-a pus clinic.

În perioada raportată au fost înregistrate 2.994 de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), dintre care 20 au fost internate. Acestea sunt în creștere față de săptămâna anterioară cu 5,94%.

De asemenea, au fost înregistrate 350 de cazuri de pneumonii, dintre care 40 au fost internate. Sunt în scădere față de săptămâna anterioară cu 20,09%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax