Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP infirmă că bebelușul din Alba care a decedat într-un spital din Cluj a fost bolnav de gripă

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba infirmă că gripa a fost cauza decesului unui bebeluș în vârstă de 3 luni din județ. Copilul a decedat la mijlocul lunii februarie, într-un spital din Cluj. Reprezentanții instituției spun că bebelușul a fost o victimă a sezonului rece, diagnosticul de deces fiind de infecție respiratorie acută severă.

La nivelul județului Alba sunt confirmate până în prezent patru cazuri de gripă (un caz de gripă tip A și trei cazuri tip B), forme medii, fără decese. 

Potrivit reprezentenților DSP Alba, diagnosticul de gripă a fost confirmat la copil doar printr-un test rapid, făcut la Spitalul Județean din Alba Iulia, iar Ministerul Sănătăţii consideră că aceste teste rapide nu sunt concludente (doar medicii de la Institutul Cantacuzino pot confirma sau infirma noile cazuri de gripă).

Deoarece starea micuțului era gravă, acesta a fost transferat la Clinica de Pediatrie Cluj-Napoca.

Pe parcurs, copilul a fost diagnosticat cu tuse convulsivă. Din nefericire, acesta a decedat la mijlocul lunii februarie, diagnosticul de deces fiind de infecție respiratorie acută severă (SARI).

Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat, duminică, un alt deces cauzat de virusul gripal. La nivel național numărul total de persoane care au murit din această cauză se ridică la 54.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax