Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Amenzi de aproape 10.000 lei după verificări la abatoare şi unităţi de vânzare a cărnii congelate

Publicat

dsvsa

Inspectorii DSVSA Alba au dat amenzi în valoare de 9600 lei şi 10 avertismente, în urma unor controale derulate în perioada 11-26 aprilie. Au fost verificate unităţi de tranșare, reambalare, depozitare și vânzare cu amănuntul a cărnii congelate.

Reprezentanţii Direcţiei Veterinare au verificat cerinţele specifice de igienă și siguranță a alimentelor referitoare la producerea, depozitarea și comercializarea cărnii congelate provenite de la ungulate domestice (bovine, porc) și păsări.

Au fost controlate, în total, patru unități de tranșare, opt unități de depozitare și 21 unități de vânzare cu amănuntul a cărnii congelate de ungulate domestice/pasăre.

Au fost constatate neconformităţi cu privire la etichetarea produselor congelate fără respectarea cerintelor legale, încălcarea normelor sanitar veterinare privind demonstrarea trasabilității produselor, spații de depozitare neigienizate, depășirea capacității de depozitare a spațiilor frigorifice și monitorizarea incompletă a temperaturii.

Pentru deficienţele identificate, au fost aplicate operatorilor alimentari trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.600 lei şi 10 avertismente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax