Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Amenzi de aproape 70.000 lei, după controale de Paşte. Ce nereguli au găsit inspectorii pe teren

avatar

Publicat

Publicitate
dsvsa

Inspectorii DSVSA Alba au verificat, în perioada 5 martie – 7 aprilie, 298 de unităţi, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Au dat amenzi în valoare de aproape 70.000 de lei şi au constatat mai multe nereguli.

Au fost verificate două abatoare, trei unităţi de procesare carne, opt centre pentru sacrificare miei, cinci unităţi de procesare carne sau lapte, 15 carmangerii, 28 de măcelării, 30 de supermarketuri, 85 de magazine alimentare, 9 depozite alimentare, 56 de restaurante, 10 pieţe agroalimentare, patru hale pentru desfacerea produselor lactate, 30 de laboratoare de cofetărie-patiserie, patru magazine de legume-fructe şi 9 târguri de animale.

La aceste acţiuni de control au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, IPJ Alba, DSP Alba şi CJPC Alba.

Au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 67.000 de lei şi 13 avertismente. De asemenea, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 59 kg de carne, produse din carne şi lactate.

Abaterile de la normele sanitar-veterinare, constatate de inspectori, au fost următoarele:

– produse lactate comercializate în vitrine frigorifice nefuncţionale

– produse din carne pentru care operatorul alimentar nu a putut face dovada trasabilităţii

– produse alimentare cu ambalaj deteriorate, cu elemente de identificare nelizibile

– comercializarea alimentelor în spaţii neigienizate şi neaprobate sanitar-veterinar

– vânzarea / cumpărarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

DSVSA Alba mai precizează că au fost autorizate sanitar-veterinar, temporar, opt centre de sacrificare a mieilor, în localităţile Alba Iulia, Aiud, Abrud, Cîmpeni, Teiuş, Sebeş, Ocna Mureş.  În abatoarele autorizate sanitar-veterinar în judeţul Alba au fost sacrificaţi 2.129 de miei, iar în centrele amenajate temporar, alţi 1.367 de miei.

Potrivit DSVSA Alba, în această perioadă nu au fost cazuri de toxiinfecţii alimentare.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate