Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Amenzi de aproape 70.000 lei, după controale de Paşte. Ce nereguli au găsit inspectorii pe teren

Publicat

dsvsa

Inspectorii DSVSA Alba au verificat, în perioada 5 martie – 7 aprilie, 298 de unităţi, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Au dat amenzi în valoare de aproape 70.000 de lei şi au constatat mai multe nereguli.

Au fost verificate două abatoare, trei unităţi de procesare carne, opt centre pentru sacrificare miei, cinci unităţi de procesare carne sau lapte, 15 carmangerii, 28 de măcelării, 30 de supermarketuri, 85 de magazine alimentare, 9 depozite alimentare, 56 de restaurante, 10 pieţe agroalimentare, patru hale pentru desfacerea produselor lactate, 30 de laboratoare de cofetărie-patiserie, patru magazine de legume-fructe şi 9 târguri de animale.

La aceste acţiuni de control au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, IPJ Alba, DSP Alba şi CJPC Alba.

Au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 67.000 de lei şi 13 avertismente. De asemenea, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 59 kg de carne, produse din carne şi lactate.

Abaterile de la normele sanitar-veterinare, constatate de inspectori, au fost următoarele:

– produse lactate comercializate în vitrine frigorifice nefuncţionale

– produse din carne pentru care operatorul alimentar nu a putut face dovada trasabilităţii

– produse alimentare cu ambalaj deteriorate, cu elemente de identificare nelizibile

– comercializarea alimentelor în spaţii neigienizate şi neaprobate sanitar-veterinar

– vânzarea / cumpărarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

DSVSA Alba mai precizează că au fost autorizate sanitar-veterinar, temporar, opt centre de sacrificare a mieilor, în localităţile Alba Iulia, Aiud, Abrud, Cîmpeni, Teiuş, Sebeş, Ocna Mureş.  În abatoarele autorizate sanitar-veterinar în judeţul Alba au fost sacrificaţi 2.129 de miei, iar în centrele amenajate temporar, alţi 1.367 de miei.

Potrivit DSVSA Alba, în această perioadă nu au fost cazuri de toxiinfecţii alimentare.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

XEO

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

25 martie, BUNA VESTIRE: De ce nu este bine să te cerţi în această zi. Obiceiuri şi superstiţii

Publicat

cearta

Buna Vestire sau Blagoviștenia este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. Crendincioşii sărbătoresc, cu nouă luni înainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, condamnată la CEDO pentru refuzul de a școlariza un condamnat în timpul detenției

Publicat

Statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenție, anunță APADOR-CH. Deținutul a primit 2.000 euro despăgubiri. Condamnarea a fost pronunțată la 19 martie 2019. În 2008, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia schimbă criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Peste 400 de solicitări în aşteptare

Publicat

bloc locuinte sociala

Primăria Alba Iulia modifică criteriile pentru repartizarea locuinţelor sociale. În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială sunt 434 de cereri pentru acordarea unor locuinţe sociale şi doar o singură locuinţă disponibilă pentru închiriat. Potrivit unui proiect prezentat consilierilor locali în şedinţa din 29 martie, se propun mai multe schimbări şi completări ale criteriilor privind locuinţele sociale, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate