Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Controale și amenzi de peste 100.000 de lei în piețe și magazine alimentare

Publicat

Directorul executiv al DSVSA Alba, Vasile Spânu, a prezentat în ședința de vineri a Colegiului Prefectural al județului Alba, situația privind controalele în piețe și unități alimentare și măsurile dispuse pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare, precum și de prevenire a răspândirii pestei porcine africane.

La sfârșitul anului trecut au fost verificate 358 de unități, fiind aplicate 18 avertismente, 37 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.700 lei.

Au fost retrase de la comercializare și confiscate 230 kg de carne și produse din carne pentru care operatorii nu au putut demonstra proveniența acestora.

De asemenea, au fost desfășurate 54 controale tematice privind suspiciunea utilizării unor practici frauduloase în ceea ce privește produsele lactate și pasta de tomate/ketchup.

Inspectorii au prelevat 23 de probe produse lactate și 12 probe pastă de tomate. Ca urmare a rezultatelor analizelor de laborator, s-au obținut rezultate neconforme pentru 4 probe produse lactate și 50 kg pastă tomate.

Pentru neconformități constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 40.000 lei și retragerea de la comercializare a cantității de 125 kg produse lactate și 50 kg ketchup.

La carnea provenită de la porcul sacrificat în gospodăriile proprii, destinată exclusiv consumului familial, a fost identificat un singur caz de trichineloză la porcul sacrificat în gospodăria proprie, în comuna Sohodol.

De menționat: carnea nu a fost consumată, fiind neutralizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax