Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSVSA Alba cumpără cu 650.000 de lei echipamente pentru diagnosticarea coronavirusului și a bolilor la animale

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba achiziționează echipamente de laborator pentru diagnosticarea, supravegherea și controlul bolilor la animale și a celor transmisibile de la animale la om. De asemenea, acestea vor putea susține Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, fiind utilizate și pentru diagnosticul și supravegherea infecției cu coronavirus SARS-Cov-2. 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente pentru diagnostic prin tehnici de biologie moleculară.

Valoarea totală este estimată la 649.579,81 de lei. 

DSVSA Alba intenționează să achizitioneze echipamente pentru diagnostic prin tehnici de biologie moleculară în vederea efectuării, în cadrul Laboratului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA), a analizelor cu scopul prevenirii și combaterii Pestei porcine africane, a Pestei Porcine clasice precum și pentru implementarea în perioada următoare a metodelor de lucru pentru diagnosticul de laborator a Gripei aviare, a Bluetongue dar și a altor boli de natură infecţiasă, cu risc epidemiologic pentru animale și om în caz de necesitate.

Potrivit caietului de sarcini, echipamentul achiziționat va putea fi utilizat pentru diagnosticarea coronavirusului SARS-Cov-2, în caz de necesitate. 

„Achiziţionarea echipamentelor permite eficientizarea activităţii de diagnostic la nivelul laboratorului prin asigurarea fluxului și posibilitatea testării într-un interval de timp redus a probelor prelevate de la animale prin tehnici de biologie moleculară în cadrul LSVSA, asigură posibilitatea de continuarea a diagnosticului şi supravegherii Pestei Porcine Africane, Pestei Porcine Clasice dar și a altor boli de natură virală: gripa aviară, bluetongue sau alte boli, în funcție de situația epidemiologică a țării.

Obiectivul general îl reprezintă supravegherea, controlul și monitorizarea PPC și PPA, a bolilor la animale și a celor transmisibile de la animale la om, conform Ord 35/2016 cu modificările şi completările ulterioare, prin investigații de laborator, prin efectuarea de investigații prin tehnici de biologie moleculară, conform programului oficial și/sau în caz de suspiciune.

Datorită situației epidemiologice existente în acest moment în România, este necesară susținerea Directiei de Sănătate Publică Alba pentru supravegherea și diagnosticul infecției cu coronavirus SARS-Cov-2 prin tehnici de biologie moleculară, în vederea adaptării la aflux mare de persoane infectate cu coronavirus SARS-Cov-2, se mai precizează în caietul de sarcini.

Denumirea echipamentelor: 

– Platformă PCR de înaltă performanță cu modul plăci 96 de godeuri – valoare estimată (fără TVA): 218.487,39 lei

– Centrifugă 24 locuri pentru tuburi de 0.2-2.0 ml – valoare estimată (fără TVA): 47.058,82 lei

– Hotă microbiologică clasa II cu UV lampă – valoare estimată (fără TVA): 43.697,48 lei

– Vortex – valoare estimată (fără TVA): 2.521 lei

– Pipete automate – valoare estimată (fără TVA): 5.882,35 lei

– Extractor cu capăt pentru plăci de 96 locuri – valoare estimată (fără TVA): 331.932,77 lei

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax