Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSVSA Alba cumpără echipamente de laborator pentru efectuarea de analize la alimente, în cadrul controalelor oficiale

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba cumpără echipamente de laborator în valoare de peste 290.000 de lei, pentru efectuarea de analize fizico-chimice și microbiologice necesare în cadrul controalelor oficiale. 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a lansat vineri, 1 septembrie, în SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente de laborator.

Valoarea totală estimată a investiției este de 294.957 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, achiziția este împărțită pe trei loturi, astfel:

  • Lotul 1 – Sistem de determinare proteină, cu mineralizare cu 20 locuri și distilare rapidă și titrare, cu echipament informatic aferent – pentru analiza fizico-chimică obligatorie în cadrul controlului oficial
  • Lotul 2 – Analizor rapid pentru celule somatice din lapte crud – pentru analiza microbiologică obligatorie în cadrul controlului oficial
  • Balanță tehnică – necesară în etapa de însămânțare primară a probelor prelevate în cadrul controlului oficial

Prin achiziția echipamentelor se urmărește menținerea competitivității laboratorului, eficientizarea analizelor de laborator și armonizarea tehnicilor de lucru în conformitate cu reglementările europene din domeniu sanitar veterinar.

Achiziţionarea echipamentelelor se justifică pentru asigurarea capacității analitice, atât prin analize fizico-chimice obligatorii din alimente destinate consumului uman în cadrul
Laboratorului de analize fizico-chimice ale alimentelor și hranei pentru animale pentru probele prelevate în cadrul controlului oficial, cât și pentru analize microbiologice obligatorii din alimente destinate consumului uman în cadrul Laboratorului de microbiologia alimentelor și hranei pentru animale pentru probele prelevate în cadrul controlului oficial.

Despre DSVSA Alba

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba este organizată şi funcţioneză ca institutie publică cu personalitate juridică. Este în subordinea Autorității
Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), finanţată de la bugetul de stat şi din venituri proprii. DSVSA Alba reprezintă ANSVSA la nivel judeţean, având ca domeniu de activitatea totalitatea acţiunilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iniţiate, desfăşurate şi finalizate, în vederea sigurării şi garantării sănătăţii animalelor, sănătăţii publice, protecţiei animalelor, protecţiei mediului şi a siguranței alimentare.

În structura DSVSA funcționează Serviciul Laborator -Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranta Alimentelor denumit în continuare LSVSA.

LSVSA are atribuții în ceea ce privește efectuarea de controale oficiale prin analize de laborator obligatorii pentru probele de alimente destinate consumului uman recoltate în conformitate cu planurile cifrice aprobate, pentru probele recoltate în cadrul controalelor oficiale, respectarea cerințelor de performanță ale metodelor analitice în conformitate cu legislația europeană, precum și a prevederilor legale în activitatea pe care o desfășoară:

  • efectuează analize de laborator obligatorii atât pentru verificarea conformității cu legislația națională și europeană în vigoare a produselor alimentare destinate consumului uman din toate etapele lantului alimentar, de la producție până la desfacere, a verificării criteriilor de siguranță pentru alimentele introduse pe piață aflate în timpul perioadei de valabilitate în toată rețeaua de distribuție.

Pentru efectuarea analizelor de laborator a alimentelor destinate consumului uman, LSVSA utilizează echipamente de laborator specifice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax