Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba interzice comercializarea porcilor în târgurile de animale din judeţ. Măsuri după focarele de pestă porcină africană din Satu-Mare

Publicat

porci de vanzareȚinând cont de situația epidemiologică din țară, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană în municipiul Satu Mare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a solicitat interzicerea comercializării porcilor în târgurile de animale.

„Având în vedere confirmarea în municipiul Satu Mare a două focare de pestă porcină africană la porcii domestici și în baza notei de serviciu nr. 26821 / 03.08.2017 emisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a solicitat administratorilor de târguri de animale vii (primării, consilii locale) prin adresa nr. 1471/ 11.08.2017, interzicerea organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea de porcine”, au transmis într-un comunicat reprezentanții DSVSA Alba.

Potrivit DSVSA Alba, solicitarea are ca scop prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

„Solicităm proprietarilor de porcine să notifice medicul veterinar din localitate toate cazurile de îmbolnăvire, sacrificare de necesitate și mortalitate la porcine.

De asemenea, proprietarii de animale să informeze medicii veterinari în termenul legal în legătură cu porcinele obținute din fătări, pentru a putea fi identificate și înregistrate în Baza Națională de Date (BND).

Având în vedere că în această perioadă comercializarea în târguri a porcinelor este interzisă, proprietarii de porci au obligația să notifice orice alt tip de mișcare medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți”, a mai transmis DSVSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax