Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: REGULI pentru comercializarea animalelor, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

Miei, targ, paste

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba transmite regulile de comercializare a animalelor, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi nu numai. Este vorba despre detalii utile pentru cumpărători, vânzători, consumatori.

“Comercializarea animalelor vii din gospodăriile populaţiei în târgurile şi oboarele autorizate sanitar-veterinar din judeţul Alba de la exploataţiile nonprofesionale către abator este permisă cu respectarea legislaţiei sanitar-veterinare.

Mişcarea animalelor printr-un târg de animale, se poate efectua numai dacă animalele sunt însoţite de certificatul de sănătate, de formularul de mişcare şi de documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar şi paşaport, în cazul bovinelor.

Târgul de animale trebuie să fie autorizat sanitar-veterinar şi supravegheat de un medic veterinar.

La intrarea în târg se va solicita medicului veterinar responsabil pentru examinarea animalelor a documentelor eliberate de medicul veterinar la plecarea spre târg.

Dacă persoana care a cumpărat animale este verificată în trafic de autorităţi şi nu prezintă documentele sanitare veterinare necesare, cumpărătorul, dar şi vânzătorul sunt pasibili de sancţiuni.

În cazul mieilor destinaţi sacrificării în perioada Sărbătorilor Pascale, se va avea în vedere:

– controlul stării de sănătate şi admiterea pentru sacrificare în vederea consumului public, numai a animalelor identificate conform legislaţiei, care sunt sănătoase şi care sunt crescute în gospodării sau ferme protejate de boli transmisibile

– transportul mieilor pentru tăierea în abatoare se va efectua numai cu mijloace auto autorizate şi însoţite de certificate veterinare care să ateste starea de sănătate, precum şi documente privind informaţiile lanţului alimentar

– respectarea regulilor de bunăstare a animalelor pe timpul transportului şi sacrificării

– în centrele amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor se vor admite numai animal identificate, însoţite de certificatul sanitar veterinar, formularul de mişcare şi documentul privind informaţiile lanţului alimentar

– aplicarea mărcii de sănătate pe carcasele de miel se va face numai după efectuarea examenului ante şi post-mortem de către medicul veterinar care asigură supravegherea locului amenajat pentru sacrificarea mieilor.

Examenul sanitar veterinar în acest centre amenajate temporar este gratuit”.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maty

    luni, 19.03.2018 at 20:00

    Cine solicita medicului veterinar responsabil pentru examinarea animalelor si documentelor eliberate de medicul veterinar la plecarea animalelor spre targ? La cine se afla documentele?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax