Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba va preleva peste 30 de probe din carne proaspătă şi lapte, din magazine, măcelării, ferme, târguri sau piețe. Se verifică prezenţa E-coli

Publicat

dsv Ca urmare a dispozițiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru implementarea Programului Național de Control privind determinarea prevalenței „Escherichia coli verotoxigenă” (VTEC) de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată, dar şi din laptele crud şi produsele din lapte crud, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba vor preleva în perioada 18 mai -15 decembrie 2016 un număr de 38 probe din următoarele unități: supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare.

În acest sens, vor fi prelevate 3 probe din carne tranşată de bovine și ovine, 8 probe din carne tocată bovine, ovină sau amestec, 7 probe din carne preparată, 7 probe din lapte crud sau lapte termizat, 6 de probe din produse din lapte crud, 7 probe din produse din lapte pasteurizat.

Toate probele recoltate în cadrul acţiunilor prevăzute în acest Plan vor fi transmise Institutului de Igienă şi Sănătatea Publică Veterinară pentru a fi analizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax