Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA: Specialişti din China au verificat calitatea mierii în judeţul Alba, pentru definitivarea acordului comercial de export

Publicat

miere O delegație chineză, alcătuită din specialiști din cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), au verificat, la sfârşitul lunii august, condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine produse în judeţul Alba.

Misiunea de evaluare a fost organizată în vederea acordării accesului permanent al mierii de albine din România, pe piaţa din Republica Populară Chineză.

Delegaţia chineză a evaluat mai întâi, la sediul DSVSA Alba, aspecte privind inspecţia şi controlul oficial în domeniul mierii şi al produselor apicole, transmite instituţia, într-un comunicat de presă.

stupi albine “În cadrul acestei misiuni, experţii chinezi au evaluat şi Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba din cadrul DSVSA Alba privind supravegherea si controlul bolilor la albine şi modul de efectuare al analizelor de laborator, pentru controlul reziduurilor”, potrivit directorului executiv DSVSA, dr. Ioan Martin.

Apoi experții chinezi au efectuat vizite la o stupină din Poiana Galdei, un centru de colectare şi extractie a mierii din localitatea Benic şi o unitate de procesare a mierii şi a produselor apicole, din localitatea Blaj.

“Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), urmând ca, după finalizarea acestora, să fie trimise părții române pentru definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză”, mai precizează conducerea DSVSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax