Connect with us
Publicitate

POLITICA

Dublarea alocațiilor pentru copii ar putea fi amânată până la o viitoare rectificare bugetară

Publicat

alocatie copii

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că ia în calcul prorogarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie.

”Noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a declarat Orban.

Premierul a explicat că nu pot fi luați bani de la alte capitole bugetare pentru dublarea alocațiilor.

”Bugetul este construit, aşa cum este scris în Legea bugetului de stat. Până la rectificarea bugetară, atâta timp cât la alocații pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să îi ducem spre alocații pentru copii”, a declarat Orban.

Astfel, alocațiile ar urma să crească de la 150 de lei la 300 de lei abia după ce vor fi alocate sumele necesare în buget, la prima rectificare bugetară.

Legea care dublează cuantumul alocației de stat pentru copii este la promulgare la președintele Klaus Iohannis care a declarat, joi, că nu are de gând să refuze semnarea ei.

„Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: Guvernul României

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax