Connect with us
Publicitate

CUGIR

Duminică, 12 noiembrie: Ziua plăcintelor la Săliștea. Expoziție de plăcinte și clătite, cu ocazia începerii Postului Crăciunului

Publicat

Duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 15:00, în curtea și incinta Căminului cultural „Călin Julescu” din Săliștea, Primăria și Consiliul Local Săliștea, împreună cu Bisericile ortodoxe din Săliștea și Tărtăria și cetățenii comunei vor organiza prima ediție a expoziției de plăcinte, cu ocazia începerii Postului Crăciunului. 

„Manifestarea are ca scop păstrarea tradițiilor religioase și culinare strâns legate de lăsarea postului. Rețete de clătite și plăcinte de tot felul, vechi și noi, din Săliștea, Tărtăria, Săliștea Deal și Mărgineni vor fi transmise generațiilor viitoare ca o zestre culinară a localităților noastre.

Totul se va oferi în mod gratuit publicului prezent. Credem că ingredientele necesare pentru multitudinea de feluri de plăcinte și clătite nu constituie un efort fizic și financiar pentru familiile care vor să participe cu exponate.

Postul Crăciunului trebuie să ne facă mai buni, mai iertători și mai milostivi.

Primăria oferă în mod gratuit tuturor participanților, vin, apă, suc și le pune la dispoziție mese, bănci, corturi, lemne pentru cei care vor să vină cu sobe pentru gătit la fața locului.

Manifestarea se vrea una locală din punct de vedere al exponatelor. Nu se acceptă plăcinte sau clătite cu carne.

Corurile Bisericilor vor încânta publicul cu pricesne.

Vă așteptăm cu drag să participați în număr cât mai mare la această manifestare a comunei noastre”, au transmis reprezentanții Primăriei Săliștea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax