Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Duminică, 25 august: Sărbătoarea Fanfarei din Petrești. Cea mai longevivă fanfară din România împlinește 145 de ani de activitate

Publicat

Fanfara din Petrești, cea mai longevivă fanfară din România, aniversează duminică, 25 august, 145 de ani de activitate. Cu această ocazie va avea loc o paradă a fanfarelor însoțite de majorete, începând cu ora 18:00, la „Casa Fanfarei” din Petrești.

„Vă invităm la sărbătoare pentru a ne bucura împreună de parada fanfarelor însoțite de majorete – Fanfara din Petrești, Fanfara Brass & Drums Alba Iulia, Fanfara Țigău din Bistrița, Fanfara din Rodna, Majoretele Stars – de frumusețea dansurilor și tradițiilor săsești și românești – alături de Trio Saxones, Trupa de dansuri săsești și Angela Rusu.

Fanfara Petrești scrie un nou capitol din istoria sa și aniversează 145 de ani de existență. În urmă cu un secol și jumătate, răsunau primele acorduri muzicale ale fanfarei, în Petrești, iar de atunci și până astăzi, fanfara a fost și este inima comunității, un simbol al unității. De la primele note, până la evenimentele din prezent, fanfara a adus emoție și bucurie în inimile oamenilor și a acompaniat momentele importante din viața comunității”, au transmis reprezentanții Primăriei Sebeș.

„Fanfara Petrești este mai mult decât o simplă formație, Fanfara Petrești este un simbol al comunității din Petrești. Vă invităm cu drag să ne fiți alături la această aniversare a muzicii și tradiției, pentru a sărbători nu doar trecutul nostru de 145 de ani, ci și viitorul. Mulțumim tuturor celor care țin tradiția vie și susțin continuitatea Fanfarei Petrești!” a transmis Chirion Jurju, liderul grupului.

Sărbătoarea Fanfarei din Petrești face parte din festivalul „Armonii în Sebeș” organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, instituțiile care susțin activitatea Fanfarei, care au fondat un muzeu al fanfarei și asigură o locație recent amenajată în care se desfășoară toate activitățile acesteia, la Petrești.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate