Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: „Bogățiile toamnei la Blaj”. Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi prezintă recoltele. Concurs de standuri şi spectacol folcloric

Publicat

bogatiile toamnei blaj 2015 afis Duminică, 20 septembrie, de la ora 10.00, are loc cea de a XV-a ediție a evenimentului “Bogățiile toamnei la Blaj”, în Piața mare agroalimentară a orașului. Participă cu standuri producători agricoli de pe Valea Târnavelor, iar o parte dintre ei vor fi recompensaţi cu premii în bani, în semn de apreciere pentru calitatea produselor oferite în pieţele din zonă.

Organizatorii vor oferi producătorilor agricoli de pe Valea Târnavelor ocazia de a-și expune cele mai frumoase produse din recolta anului 2015 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această sărbătoare, transmit reprezentanţii Primăriei Blaj.

Cei interesaţi vor putea vizita standurile şi cumpăra legume şi fructe de sezon, vinuri, produse apicole, flori şi alte plante ornamentale, produse de panificaţie. De asemenea, va fi prezentat obiceiul „tescuitul strugurilor”.

40 dintre producătorii agricoli din zona vor participa şi la tradiționalul concurs de standuri organizat ca în fiecare an de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Pentru calitatea produselor lor, frecvența cu care pot fi găsiți în piețele blăjene, dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, producătorii agricoli vor fi recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii în bani (între 800 lei – premiul I si 100 lei – menţiunea). Festivitatea de premiere va începe la ora 12.00.

Câștigătorul acestei competiții va fi decis de o comisie specială care va ține cont atât de expoziția propriu-zisă a fiecărui agricultor, dar și de frecvența cu care își comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată. În concurs s-au înscris 40 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate: Tiur, Petrisat, Mănărade, Valea Lungă, Bucerdea Grânoasă, Lunca Târnavei etc. Câştigătorul editiei precedente este Sorin Berghian din Tiur.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un program de muzică populară care va începe la ora 10.00. Pe scena amplasată în aer liber vor susține un spectacol artiştii Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal. Sărbătoarea se va încheia pe acordurile instrumentistului Sergiu Cipariu care va susține un recital de excepție.

“În fiecare an ne străduim să-i apreciem pe cei care trudesc să ofere în piețele blăjene produse de foarte bună calitate. Fie că vorbim de legumicultori din Blaj sau din alte localități ale Văii Târnavelor, truda acestora se reflectă în calitatea produselor pe care le putem cumpăra noi în piețele locale”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax