Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Duminică: „Crosul Speranţei” la Blaj. Peste 600 de participanți vor alerga pentru persoanele cu Sindrom Down

Publicat

22447493_1428242697244365_2044292469_n Peste 600 de participanţi, aproape dublu decât estimau organizatorii, s-au înscris la prima ediţie a „Crosului Speranţei”, un eveniment caritabil programat duminică, 15 octombrie, la Blaj. Dintre aceştia, 400 de concurenţi sunt copii, care vor alerga în cele patru curse rezervate lor.

Organizatorii au mai pregătit alte două curse pentru adulţii de toate vârstele, tombole cu premii, iar fiecare concurent va primi, la final, o porţie de paste, oferită de unul dintre sponsorii evenimentului. Sub genericul „Alerg pentru persoanele cu Sindrom Down”, „Crosul Speranţei” Blaj îşi propune să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, în mod special al copiilor şi tinerilor cu sindromul Down din zona Blaj. „Crosul Speranţei” Blaj este organizat de Asociaţia Culturală „Izvoarele” Blaj şi de Primăria Municipiului Blaj.

Un număr record de participanţi, peste aşteptările iniţiale ale organizatorilor, şi-au anunţat participarea la prima ediţie a „Crosului Speranţei”, programată duminică, la Blaj. 600 de persoane, dintre care 400 copii, s-au înscris deja, făcându-i pe organizatori să oprească, din motive logistice, înscrierile cu o zi înainte de data limită anunţată iniţial. În afara concurenţilor din zona Blaj, care constitue majoritatea participanţilor, la „Crosul Speranţei” Blaj şi-au anunţat prezenţa alergători din Mediaş, Cugir, Luduş, Baia Mare, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Alba Iulia, Hunedoara, Ocna Mureş, Turda, Timişoara şi Lupeni.

Organizatorii au dorit să reunească la start toate categoriile de vârstă, astfel încât întreaga comunitate să fie prezentă la o acţiune ce urmăreşte şi implicarea civică. În acest sens, există şase categorii de concurs, două pentru adulţi şi patru pentru copii, între curse fiind programate tombole cu premii, festivităţile de premiere, în care vor fi acordate şi diplome speciale, dar şi multă voie bună, în cadrul programului pregătit cu această ocazie. Vor fi acordate premii pentru cel mai tânăr şi cel mai vârstnic alergător, pentru persoana care aduce cel mai mare număr de concurenţi, premii speciale urmând a primi şi cei 20 de copii cu sindromul Down din zona Blaj. În plus, toţi cei înscrişi la „Crosul Speranţei” va primi, la final, o porţie de paste, oferită de unul dintre sponsorii evenimentului.

Prima cursă, cea pentru avansaţi, de 10 km, va avea startul la ora 11.00, pe traseul Parcul Avram Iancu – Stadionul CSŞ Blaj – Pădurea Cărbunari – Strada Iuliu Maniu – Strada Tudor Vladimirescu – Strada Andrei Şaguna – Bulevardul Republicii – Parcul Avram Iancu. A doua cursă, hobby, de 2,5 km, va primi startul tot la ora 11.00, va porni tot din Parcul Avram Iancu, pe direcţia Stadionul CSŞ Blaj – Piaţa 1848 – Bulevardul Republicii – Parcul Avram Iancu. Concurenţii de la cele două curse vor parcurge acelaşi traseu până în zona Administraţiei Financiare, după care cei înscrişi la cursa pentru avansaţi vor vira dreapta, spre Pădurea Cărbunari, în timp ce participanţii de la cursa hobby vor vira stânga spre Bulevardul Republicii. Organizatorii îi roagă pe concurenţii de la cele două trasee pentru adulţi să fie prezenţi în Parcul Avram Iancu cu aproximativ o oră înainte de startul acestora, pentru că la ora 10.30 va începe încălzirea oficială.

Cursele copiilor, la care părinţii pot alerga alături de cei mai mici copii, se vor desfăşura în interiorul Parcului Avram Iancu şi pe Stadionul CSŞ Blaj, între orele 14.15 – 15.00 şi vor fi împărţite pe categorii de vârstă după cum urmează: 7 ani şi mai mici (350 metri), 8 – 10 ani (700 metri); 11 – 13 ani (1 km), 14 – 15 ani (2 km) şi 16 – 19 ani (2 km). Persoanele cu dizabilităţi vor alerga la proba de 350 metri.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.00, în Parcul Avram Iancu, în zona foişorului.

„Crosul Speranţei” Blaj este un eveniment caritabil, care vizează promovarea stilului de viaţă echilibrat, atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor din Blaj şi din împrejurimi. Sub genericul „Alerg pentru persoanele cu Sindrom Down”, „Crosul Speranţei” Blaj îşi propune să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, în mod special al copiilor şi tinerilor cu sindromul Down din zona Blaj. O bună parte din fondurile strânse cu această ocazie (taxă de participare şi donaţii) va fi folosită în sprijinul copiilor şi tinerilor cu sindromul Down, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, Filiala Blaj.

Crosul Speranţei” Blaj este organizat de Asociaţia Culturală „Izvoarele” Blaj şi de Primăria Municipiului Blaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax