Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: „Documentare la curte” la Alba Iulia. Picnic și proiecție de film pe caponiera din spatele Palatului Apor

Publicat

afis-proiectie-film Albaiulienii și turiştii sunt invitați duminică, 20 august, să petreacă o seară aparte, pe spațiul verde de pe caponiera din spatele Palatului Apor din Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre un eveniment în aer liber, organizat de „One World Romania” și Forum Apulum, în cadrul căruia cei prezenți vor avea ocazia să participe la un picnic și o proiecție de film.

„A 4-a ediție a evenimentului Sunday Sundown vine cu o surpriză de la One World Romania: proiectul „Documentare la curte” ajunge în Alba Iulia, cu filmul „Lumea văzută de Ion B”. Alexander Nanau | România | 2009 | 61 min. Veniți cu păturica și coșuletul vostru de picnic să ne relaxăm în Cetate”, transmit organizatorii.

Picnicul va avea loc cu începere de la ora 19.00, iar proiecția de film la ora 21.30.

„Ion Bârlădeanu, în vârstă de 62 de ani, este, probabil, singurul reprezentant autentic al popart-ului românesc. În același timp, Ion Bârlădeanu nu are casă. Doarme pe o saltea murdară la capătul unei ghene de lângă un bloc de pe Calea Moșilor.

În „locuința” sa, Ion adună tot ce consideră a fi valoros din cele aruncate de vecini și astfel ajunge să citească reviste, ziare și cărți, obiecte de care ceilalți par să se despartă fără regrete și pe care el le transformă în colaje.

Povestea cu parfum de basm modern este a unuia dintre cei mai importanți artiști români contemporani”, potrivit surselor citate.

YouTube video

„Proiecțiile de filme documentare la curte s-au născut în vara anului 2016, din dorința de a aduce împreună tinerii pasionați de drepturile omului și pe timpul vacanței. Anul acesta, One World Romania la școală a pregătit o serie de proiecții în aer liber, cu filme documentare care prezintă povești ale unor artiști și personalități culturale care au mers împotriva curentului, rezistând prin artă unor sisteme și măsuri opresive.

Proiectul adresează deopotrivă nevoia de a desfășura activități educaționale în timpul vacanței de vară, cât și de a organiza evenimente culturale în spații alternative, pentru a atrage un nou public pentru filmul documentar. Totodată, acest demers reprezintă și un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa infrastructurii culturale și a spațiilor destinate organizării unor astfel de evenimente. Proiecțiile au loc în curți ale prietenilor, colaboratorilor, adolescenilor implicați în programul educațional, dar cu mare drag ajungem la oricine își dorește să găzduiască o proiecție de film la el în curte”, mai spun organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax