Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Festivalul pastoral „Coborâtul oilor” la Loman. Spectacol folcloric, târg tradițional și întreceri sportive

Publicat

AfisLoman2015 Unul dintre cele mai pitoreşti obiceiuri păstoreşti din judeţul Alba, „Coborâtul Oilor de la Munte la Loman”, va avea loc și anul acesta. A patra ediție a festivalului folcloric se va desfășura duminică, 20 septembrie.

Acest eveniment marchează întoarcerea acasă a ciobanilor de la Loman, comuna Săsciori. Este cel de-al patrulea an în care una dintre tradiţiile seculare a oamenilor din această zonă este pusă în valoare şi îi adună pe toţi locuitorii comunei Săsciori, la o sărbătoare tradiţională românească şi voie bună. Evenimentul are loc într-un spaţiu special amenajat de Asociaţia Crescătorilor de ovine Săsciori.

„Coborâtul oilor” marchează şi unul dintre cele mai importante momente ale calendarului pastoral, coborâtul oilor de la munte pentru iernat. Este o tradiţie pe care bătrânii o păstrau cu sfinţenie, iar acum a venit rândul celor tineri să pună în continuare în valoare acest obicei.

Anul acesta vor avea loc spectacole cu Ansamblul Folcloric „Sufletul Lomănarului” Loman, „Săsciorenii” din Săsciori, „Stejarul” din Sebeșel, „Mărginenii” din Căpâlna, Grupul Instrumental „Frații Marișca”.

De asemenea Lena Miclăuș și Alina Maier vor susține un recital.

Vor avea loc întreceri sportive tradiționale și un târg de produse tradiționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax