Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Garda Apulum, șase ani de activitate. Spectacol aniversar, în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

garda apulum

Garda Apulum, formată din Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii Apovlonvlvi, Magna Nemesis și Ludus Apulensis, aniversează șase ani de activitate. Evenimentul va fi marcat printr-o reprezentație în Piața Cetății, duminică, 21 octombrie, între orele 12:30 – 13:30.

„Proiectul de reconstituiri istorice antice a debutat în Alba Iulia în anul 2012, când legiunea a XIII-a Gemina „s-a întors acasă”, în vechiul castru Apulum; până în prezent numărul soldaților romani s-a triplat și a atras pasionați și din afara orașului, apoi au apărut, la intervale scurte de timp, războinicii daci din Apoulon, gladiatorii din Ludus Apulensis și dansatoarele din Magna Nemesis. La șase ani de la lansare numărăm peste 80 de membri din oraș și din țară.

De-a lungul timpul pasiunea pentru istoria antică a orașului nostru a fost liantul care a asigurat dezvoltarea și succesul trupei. Prin activitatea noastră am scos istoria de pe rafturi, din muzeu și am transpus-o în viața de zi cu zi, deschizând astfel un portal spre fascinanta lume antică, plină de legende, eroi, zei și zeițe, imperii și regate care au hotărât în urmă cu peste două milenii mersul lumii și a timpului. Suntem onorați și mulțumiți că am putut prezenta istoria într-o manieră mai atractivă tuturor, că am reușit să îmbinăm partea științifică cu reconstituirea și prezentările interactive.

Mulțumim celor care fac parte din trupa noastră, celor care ne-au fotografiat în acești ani, tuturor celor care ne-au susținut și au fost prezenți alături de noi la evenimentele organizate în oraș și în afara lui. Gratias tibi ago!

Aniversarea noastră va fi marcată printr-o reprezentație în Piața Cetății, duminică, 21 octombrie 2018, între orele 12:30 – 13:30”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax