Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Duminică: „Împreună suntem România”. Dezbatere cu analistul politic Barbu Mateescu, la Muzeul Principia din Alba Iulia

Publicat

Centenarul României reprezintă, în egală măsură, prilej de bucurie și  sărbătoare, dar și de introspecție. Istoria ne-a dat șansa la auto-determinare și independență, la unitate și unire acum 100 de ani.  Dincolo de simbolul suprem al unei Proclamații reprezentând certificatul  de naștere al României, statul român modern nu s-a născut peste noapte. Dincolo de forma geografică a României, au existat întotdeauna oamenii,  de pe vremea când abia îndrazneau să spere într-o Românie unită, până  astazi, când dezideratul de a căuta aceleași valori comune care să aducă  românii împreună este la fel de important ca acum 100 de ani. Acesta este fundamentul de la care reprezentanții municipalitatii împreuna cu  Europa FM au generat un proiect de dezbateri numit ”Caravana Marii  Uniri”.

Pe parcursul mai multor întalniri în inima tarii, la Alba Iulia, vor fi  prezenți în fața tribunelor oameni de cultură, profesioniști, lideri de opinie, moderatori apreciați, într-o formă de manifestare ce a devenit o carte de vizita pentru Alba Iulia: dialogul și oportunitatea de a reflecta la ce este și ce poate deveni România. O platformă de dialog  permanent pentru oamenii României, interactivă și transmisă live.

Practic, șansa unei cât mai largi și cuprinzătoare analize care să aducă în atenție libertățile, aspirațiile, dorințele, frustrările, valorile sau eșecul, meditația și puterea exemplului, într-o zonă libera,  definita ca o serie de dezbateri și evenimente denumite generic ”Împreună suntem România”.

Prima întâlnire cu Alba Iulia – Duminica, 26 august, de la ora 11.00, la  Muzeul Principia.

Jurnalistul Teodor Tita îl are ca invitat pe  sociologul si analistul politic Barbu Mateescu. Dezbaterea poate fi  urmarită live pe conturile de Facebook Radio Europa FM si Municipiul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax