Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Întâlnire pentru constituirea Comitetului de Iniţiativă a proiectului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”

Publicat

Iniţiatorul proiectului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”, Florin Roman, a anunţat desfăşurarea primei întâlniri pentru constituirea Comitetului de Iniţiativă, duminică, 25 septembrie, începând cu ora 10.00. Toţi cei invitaţi să participe la acest proiect  sunt aşteptaţi la sala de conferinţe de la Vila „Elisabeta” din Alba Iulia.

Florin Roman a precizat că prin această iniţiativă, „Alba Iulia are o şansă unică la o dezvoltare fără precedent atât din punct de vedere urbanistic, cât şi cultural. Candidatura şi desemnarea Alba Iuliei drept Capitala culturală europeană pentru 2020 ar înseamna un proiect pe aproape 10 ani asumat de întreg oraşul, clasă politică, elite culturale şi artistice. Toate acestea înseamnă un consens despre ideea că avem nevoie să evoluăm ca oraş”.

Formarea Comitetului de Iniţiativă este o condiţie necesară, impusă de organizatori şi reprezintă un pas spre concretizarea candidaturii oraşului Alba Iulia la titulatura propusă. Proiectul „Alba Iulia 2020” are componente urbanistice, arhitecturale, culturale, istorice, artistice, turistice, unele legate de administraţie publică, alte componente ce ţin de valenţa naţională a proiectului sau altele legate de lobby internaţional şi chiar politic. Pentru a acoperi toate aceste cerinţe, va fi formată o echipă responsabilă, ce se va implica în defăşurarea acţiunilor concrete.

Iniţiatorii au invitat să participe la proiect personalităţi locale şi ale culturii române, personalităţi ale vieţii publice româneşti şi internaţionale, care au vocaţia şi credibilitatea de a convinge că Alba Iulia merită să fie Capitală Culturală Europeană. Unul dintre cei care s-a arătat interesat să susţină cauza Alba Iuliei este directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” de la Sibiu, Constantin Chiriac, cel care a avut un rol important în proiectul din 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. În opinia sa, prezentată lui Florin Roman, oraşul nostru are şanse să obţină aceeaşi titulatură, în condiţiile în care va avea teatru în localitate, proiect aflat în prezent în discuţii la Consiliul Judeţean Alba. În plus, acesta a precizat că punctul slab al oraşului este lipsa vieţii culturale active, în vreme cel punctul forte este reprezentat de patrimoniul cultural şi istoria bogată.

Următorul pas în campania de susţinere a Alba Iuliei pentru obţinerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană în 2020 este acţiunea de informare door to door, ce va începe săptămâna viitoare. În cadrul acesteia, organizatorii vor împărţi circa 4000 de flyere pe săptămână, respectiv 16.000 pe lună. În prezent, campania este promovată prin SMS şi pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax