Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Judeţul Alba semnează înţelegerea de cooperare cu raionul Cahul din Republica Moldova. Vezi domeniile de colaborare

Publicat

Duminică, 1 Decembrie, la Sala Unirii din Alba Iulia, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi preşedintele Raionului Cahul din Republica Moldova, Avram Micinschi semnează o înţelegere de cooperare între cele două unităţi administrative. Ceremonia de semnare are loc după ora 11.30.

Având în vedere istoria comună și patrimoniul cultural comun și în dorința consolidării relațiilor de prietenie și cooperare între autoritățile administrației publice locale din România şi Republica Moldova, necesitatea de a facilita legăturile între locuitorii lor, cu scopul de a crea condițiile pentru o dezvoltare echilibrată și durabilă, a întăririi parteneriatelor între autoritățile administrației publice locale, ca formă de cooperare funcțională, pentru generarea unei dezvoltări locale sustenabile, cele două unităţi administrative se angajează să dezvolte relațiile dintre ele pe baza respectului reciproc, intereselor comune, încrederii și egalității potrivit competențelor de care dispun și în conformitate cu legislațiile în vigoare în statele lor. Vor acţiona pentru cunoașterea valorilor istorice și culturale comune, pentru cultivarea și dezvoltarea lor, în vederea unei mai bune înțelegeri a acestora.

De asemenea, vor elabora şi realize programe, proiecte și acțiuni comune în domenii precum: sprijinirea educației, inovației și sportului; promovarea valorilor culturale; dezvoltarea cooperării în domeniul politicilor pentru tineri; dezvoltarea raporturilor instituționale.

Este vorba despre parteneriate între instituții educaționale şi de cercetare, organizații neguvernamentale, persoane fizice și juridice care doresc să participe la proiectele promovate în domeniul educației; schimburi de elevi, studenți şi cadre didactice, prin programe şi acțiuni de interes comun; programe de stagii profesionale pentru studenții proveniți din cele două comunități; încurajarea excelenței educaționale prin organizarea de tabere tematice pentru tinerii cu rezultate deosebite.

În domeniul cultural, iniţiativele de cooperare vor fi îndreptate spre facilitarea elaborării de programe, proiecte şi acțiuni de interes comun, atenție deosebită valorizării şi promovării culturii tradiționale, cooperarea între actorii din domeniul cultural, prin organizarea şi participarea la evenimente comune, schimburi de experiență, stagii de formare şi rezidențe pentru artişti.

În ceea ce priveşte politicile pentru tineri, se urmăreşte cooperarea şi inițiativele tuturor actorilor implicați în acestea, cooperarea şi participarea în cadrul programelor europene și internaționale de cultură și educație dedicate tinerilor, schimburile de tineri, prin organizarea de vizite tematice, tabere, seminarii şi orice alte manifestări de interes comun, promovarea principiilor democrației participative în rândul tinerilor şi implicarea acestora în viața comunității, prin programe şi acțiuni comune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO-VIDEO: Moment emoționant la primirea soliilor din Cetățile de Scaun ale României. S-a semnat acordul de parteneriat cu regiunea Cahul | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax