Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ, la Alba Iulia: Reprezentație a Gărzii Apulum în Cetatea Alba Carolina. Reenactorii sărbătoresc trei ani de activitate

Publicat

garda Garda Apulum va susține o reprezentaţie, duminică, 18 octombrie, de la ora 13.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. Evenimentul marchează împlinirea a trei ani de la momentul lansării oficiale a trupei de reenactori albaiulieni.

Compusă astăzi din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, grupate sub titulatura de Garda Apulum, trupa s-a făcut remarcată, în cei trei ani de activitate, prin participarea cu succes la zeci de evenimente, atât în țară cât și în străinătate.

„Tocmai de aceea în acest moment putem susține că acest proiect a devenit un brand al orașului, foarte mulți turiști venind special la Alba Iulia pentru a asista la reprezentațiile pe care Garda Apulum le-a susținut în fiecare vineri, din mai până în septembrie. De amintit că inițierea acestui proiect se datorează Muzeului Național al Unirii, iar cei care dau viață legionarilor romani, războinicilor daci, gladiatorilor și dansatoarelor sunt voluntari albaiulieni”, transmit organizatorii.

Promovând importantul patrimoniu antic al orașului Alba Iulia și al județului Alba, Garda Apulum este direct implicată și în organizarea a doua dintre cele mai importante evenimente de reconstituire antică din România, Festivalul Cetăților Dacice și Festivalul Roman Apulum.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Asociației Culturale pentru Istorie Vie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax