Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ |Olimpiadă la Limba Engleză: Peste 140 de elevi de gimnaziu şi liceu susţin proba scrisă. 11 copii au optat şi pentru testul bilingv

Publicat

hcc_sediu4 Duminică, de la ora 09.00, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia 149 de elevi din clasele VI-VII şi IX-XII susţin proba scrisă la faza judeţeană a Olimpiadei la Limba Engleză.

Potrivit inspectorului şcolar de Limbi Moderne, Corina Radu un număr de 11 elevi au optat şi pentru susţinerea tesului bilingv.

Corina Radu a mai precizat că judeţul Alba are alocate pentru faza naţională 4 locuri pentru regimul de predare normal, şi încă 2 locuri pentru regimul de predare bilingv, un loc pentru clasa a X- a şi alt loc pentru clasele XI-XII.

Ministerul Educaţiei a mutat faza judeţeană a Olimpiadei de Limba Engleză pe duminică, 22 februarie la ora 09.00 pentru a nu se suprapune cu Olimpiada de la Limba şi Literatura Română de sâmbătă. Un număr de 149 de elevi de clasele VI-VII şi IX-XII vor susţine proba scrisă la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Dintre aceştia 11 elevi, respectiv 2 elevi de clasa a X-a şi 9 de clasele XI-XII vor susţine testul bilingv, care presupune texte de creativitate a copiilor, fără exerciţii de gramatică.

Inspectorul şcolar de Limbi Moderne, Corina Radu a spus că pentru faza naţională la Olimpiada de Engleză sunt alocate 4 locuri pentru regimul de predare normal şi 2 locuri pentru regimul de predare bilingv, un loc pentru clasa a X-a şi alt loc pentru clasele XI-XII.

Elevii din clasele VI-VII nu participă la etapa naţională. În data de 28 februarie elevii vor susţine proba de baraj.

Citeşte şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2015 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etapa judeţeană şi datele concursurilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax