Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Duminică, Orchestra Română de Folclor, în concert la Alba Iulia. Cine va urca pe scena din Piața Cetății

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează duminică, 16 octombrie 2022, spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, susținut de Orchestra Română de Folclor, un eveniment care este dedicat Centenarului Încoronării. Concertul va avea loc la ora 18:00 în Piața Cetății din Alba Iulia și în cadrul acestuia vor evolua numeroși artiști îndrăgiți de folclor, transmit reprezentații Centrului de Cultură Augustin Bena. 

Astfel, pe scenă vor urca artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Cornel Borza, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”. Participă Orchestra Română de Folclor, dirijor și inițiator Alexandru Pal, prima orchestră de uniune națională din țară, înființată în anul 2021 cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

Orchestra a fost înființată în cadrul unui amplu proiect de promovare a zilei naționale și a patrimoniului cultural imaterial pe plan internațional, concertul susținut cu ocazia lansării fiind difuzat în 33 de țări de pe 5 continente.

Programul va fi completat cu momente de reconstituire istorică filmate in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria.

Spectacolul folcloric extraordinar din Piața Cetății va fi prezentat de jurnalista Andreea Bogdan și va fi ulterior transmis în preajma Zilei Naționale a României din acest an, pe posturile Televiziunii Române – TVR1 și TVR Internațional.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    luni, 17.10.2022 at 13:16

    când vom intra și noi in secolul XXI ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax