Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Proiectul FIOR – Fascinantul Itinerar al Operei Românești, la Alba Iulia. Serată muzicală lirică, în Piața Cetății

Publicat

Proiectul FIOR (Fascinantul Itinerar al Operei Românești) ajunge la Alba Iulia. Evenimentul cultural de excepție este programat, duminică, 4 octombrie 2020, de la ora 18:00, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Proiectul este cofinanțat de AFCN și este realizat în colaborare cu absolvenți, studenți și profesori ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Un proiect de suflet, în egală măsură educativ, cultural și artistic, care își propune să traseze, cronologic, reperele evolutive ale creației românești de operă și operetă. Un repertoriu extraordinar, cu pagini muzicale superbe ce merită cunoscute și valorizate. O muzică ce unește, vorbind despre noi, despre istoria și cultura noastră românească.

Evenimentul se va desfășura sub forma unei serate muzicale lirice, urmând ca în program să evolueze sopranele Lorena Puican și Sara Mihali, mezzosoprana Alexandra Coșbuc, tenorul Andrei Manea, baritonii Aurelian Filip și Titus Pop și basul Anton – Bronislaw Babiaș. Acompaniamentul pianistic este asigurat de asist. univ. dr. Lelia Serafinceanu, iar concepția artistică și pregătirea muzicală sunt realizate de conf. univ. dr. Cristian Sandu. Proiectul cultural cuprinde lucrări de Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu, Tiberiu Brediceanu.

Evenimentul este organizat cu respectarea măsurilor de combatere a pandemiei, iar intrarea este liberă pe bază de rezervare.

Spectatorii care participă la evenimentele culturale trebuie să respecte o serie de reguli impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic.

Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C.

De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască. Intrările în spațiul delimitat sunt dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax