Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: „Sărbătoarea Mocanilor” la Meteş. Parada portului popular, concurs gastronomic, „Miss Mocana” şi spectacol folcloric. PROGRAM

Publicat

sarbatoarea mocanilor 2015 afis La Meteş este din nou sărbătoare, duminică, pentru localnicii de pe Valea Ampoiului. A treia ediţie evenimentului “Sărbătoarea Mocanilor” cuprinde concurs gastronomic, „Miss Mocana”, spectacol folcloric şi foc de artificii.

Cei care doresc să participe la această sărbătoare sunt aşteptaţi, pe 16 august, de la ora 16.00, în apropierea căminului cultural renovat din Văleni – Meteş.

Evenimentul va începe cu decernarea de diplome și premii pentru cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie și celor care îşi sărbătoresc majoratul.

Din programul evenimentelor prilejuite de „Sărbătoarea Mocanilor” nu va lipsi concursul gastronomic, la care reprezentanţi din şase localităţi din comuna Meteş se vor întrece în prezentarea celor mai bune şi mai gustoase reţete tradiţionale. La fiecare stand prezentat de localităţile Presaca Ampoiului, Lunca Meteşului, Poiana Ampoiului, Văleni, Tăuţi, Ampoiţa, dar şi Meteş vor fi cinci femei îmbrăcate în costume populare, care vor  prezenta câte opt feluri de mâncare, obligatoriu reţete tradiţionale. Vor fi punctate modul de prezentare, autenticitatea reţetelor şi portului popular şi gustul preparatelor. Vor fi acordate şi premii: locul I – 500 de lei, locul II – 400 lei, locul III – 300 lei şi menţiune – 200 lei.

Una dintre atracţiile sărbătorii este concursul „Miss Mocana”, la care participă tinere cu vârste între 14 şi 23 de ani, de pe Valea Ampoiului. Pentru a avea şansă la titlul de miss, acestea trebuie să poarte costume populare specifice zonei, să interpreteze un cântec sau o strigătură din repertoriul folcloric din zonă, să joace „învărtita” sau alt dans popular, să-şi prezinte şi promoveze localitatea din care provine şi să treacă de o probă practică. La ultima ediţie, acest din urmă „test” a fost la tors sau „ştrencănit”.

Printre invitaţii care vor încinge atmosfera cu spectacol folcoric se numără  Nineta Popa, Mirela Manescu Felea, Ansamblul „Augustin Bena”.

Sărbătoarea se va încheia spre seară, cu foc de artificii.

PROGRAM Sărbătoarea Mocanilor Meteş, 2015:

De la ora 16.00

Parada portului popular

Concurs gastronomic

Concurs „Miss Mocana”

Spectacol folcloric

Invitaţi: Nineta Popa, Mirela Manescu Felea, Ansamblul „Augustin Bena”, Dorina şi Ilie Nariţa, Felicia Bâlsan, Aurelian Plăcintă, Grupul „Dor şi suflet presecan”, Ioana Maria Conta Palcău

Foc de artificii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax