Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Duminică seara la „Jocuri de putere”: Înainte să îi salveze pe refugiații care fug din calea războaielor și a sărăciei, Europa are datoria să se salveze pe ea însăși

Publicat

r b

rares bogdan În această seară, la „Jocuri de Putere” vin cei mai importanti experți în politica internațională și securitate – Dan Dungaciu, Dinu Flamand, Constantin Degeratu, Cătălin Buciumeanu, Ștefan Popescu, Adrian Niculescu și Mihalis Romanos. Aflați de la Rareș Bogdan și invitații săi de ce a dat în clocot Europa și de ce nu există încă o rezolvare a crizei refugiaților.
Armatele au fost mobilizate la granițe, pentru prima dată după terminarea Razboiului Rece. A fost nevoie doar de câteva sute de mii de imigranți pentru a spulbera mitul Europei unite. Spațiul Schengen nu mai există, în locul lui apar garduri de sârmă ghimpată, grăniceri înarmați până în dinți și tabere pentru refugiați. Germania lui Merkel s-a transformat, din raiul refugiaților, în coordonatorul blocadei care ține la porțile Europei sute de mii de oameni atrași de mirajul bunăstării occidentale. După ce Ungaria și-a închis frontiera cu armata și sârmă ghimpată, rutele se migrație s-au mutat spre Croația și Slovenia, care sunt deja coplesite.
Cat va mai dura pana cand refugiatii vor ajunge si in Romania? Suntem pregatiti sa le facem fata? Cum ii vom primi pe cei 6.000 de imigranti pe care Europa ne va obliga sa ii luam? Ce facem daca 6.000 se transforma in 100.000? Cine pierde din conflictul diplomatic romano-ungar? De ce s-a asezat Germania in fruntea miscarii anti-imigratie?
Primul premier care i-a spus NU lui Merkel: Seful Executivului de la Zagreb a respins cererea cancelarului german de a retine in Croatia refugiatii care vin dinspre Serbia. De ce tolereaza Europa pozitia agresiva a Ungariei, dar nu face nimic pentru tarile din sud-est, primele afectate de valurile de refugiati? Cine il sustine din umbra pe Viktor Orban? De ce are Turcia un rol crucial in planul anti-migratie pus la cale de Bruxelles, via Berlin? Toate intrebarile despre criza refugiatilor isi gasesc raspuns in aceasta seara, la Jocuri de Putere.
Astazi, toti ochii sunt atintiti asupra Greciei, unde au loc alegeri parlamentare, iar rezultatul lor va influenta si procesul migrationist dinspre Orient spre Occident. Daca la putere se intoarce liderul Syriza, Alexis Tsipras, cel care le-a lasat practic imigrantilor cale libera spre inima Europei in aceasta primavara, migratia va fi imposibil de controlat. In schimb, daca la putere ajunge partidul de centru-dreapta Noua Democratie, situatia s-ar putea schimba cu 180 de grade. Liderul formatiunii, conservatorul Vangelis Meimarakis, a promis ca va inchide granitele Greciei pentru refugiati, iar armata elena va patrula in Egee pentru a impiedica ambarcatiunile cu emigranti sa ajunga pe pamant european. Este aceasta o solutie la criza?
Aflati raspunsul de la 21.00 la 24.00 cand facem analiza completa a crizei imigrantilor si a rezultatului alegerilor din Grecia, intr-o editie speciala „Jocuri de Putere” cu Rares Bogdan si invitatii sai numai pe RealitateaTv si RealitateaFm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax