Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Spectacol folcloric dedicat Marii Adunării Naționale de la Blaj, la Palatul Cultural

Publicat

Palatul Cultural din Blaj găzduiește duminică, 19 mai, un spectacol folcloric extraordinar dedicat Marii Adunării Naționale de la Blaj. Evenimentul va începe la ora 19:00 și cuprinde un program divers de suite instrumentale, vocal instrumentale și de dansuri din provinciile istorice românești. Intrarea la spectacol este liberă.

Publicul se va putea bucura de un program susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, și de recitaluri ale soliștilor Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Bianca Șușman și Leontina Fărcaș. Totul va fi întregit de evoluțiile Grupului vocal tradițional „Muguri de tezaur” și de Ansamblul de dansuri al județului Alba coordonat de coregrafii Flaviu și Andra Mârza.

„Ansamblul Folcloric al Județului Alba va veni în fața publicului cu suite instrumentale, vocal-instrumentale și de dansuri din provinciile istorice românești, într-un concept muzical special pregătit pentru acest eveniment. Este modul în care celebrăm artistic prin folclor autentic Marea Adunare Națională de la Blaj, un moment istoric de importanță deosebită pentru toți românii”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Spectacolul folcloric dedicat Marii Adunări Naționale de la Blaj este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.

Marea Adunare Națională de la Blaj este un moment extrem de important pentru românii din Transilvania, care a avut loc la data de 15 mai 1848, în timpul Revoluției Române de la 1848. La acea dată, pe Câmpia Libertății de la Blaj, s-au adunat aproape 40.000 de oameni care, prin proclamația adoptată, au cerut împăratului Ferdinand I al Austriei drepturi pentru populația românească precum desființarea iobăgiei, libertatea tiparului sau înființarea unor școli cu predare în limba română.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate