Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Duminică: Vernisajul expoziției „Arcul peste timp”, la Muzeul din Alba Iulia. Scurtă incursiune în istoria arcului și a săgeților

Publicat

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va avea loc duminică, 6 august, de la ora 15:00, vernisajul expoziției „Arcul peste timp”. Expoziția propune o trecere în revistă a istoriei arcului și săgeților începând din preistorie și până în Evul Mediu, cu obiecte din patrimoniul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Din punct de vedere istoric, tirul cu arcul a fost folosit pentru vânătoare și luptă. În vremurile moderne, este în principal un sport competitiv și o activitate recreativă.

Data apariției arcului nu este cunoscută cu certitudine. Utilizarea arcului și a săgeții este bine atestată spre sfârșitul paleoliticului superior.

Arcul a fost arma preferată în Levant, Anatolia și Egipt de-a lungul perioadei neolitice, în principal pentru vânătoare, în timp ce în Europa a fost folosit pentru război încă din acea perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax