Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: „Ziua națională a traiului pe munte” la Câmpeni. Jandarmii asigură măsuri de ordine şi siguranţă

Publicat

masini jandarmi În data de 26 octombrie, la Câmpeni este ”Ziua Națională a traiului pe munte”, eveniment organizat de 16 agenții județene pentru protecția mediului ce include un târg de produse tradiționale. Pentru a evita apariția unor incidente neplăcute pe timpul acestei manifestări, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba transmit câteva informații utile.

Jandarmii recomandă celor care vor participa la această manifestare să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute sunt sfătuiţi să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

În conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, fapta de opunere cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice.

Jandarmii atrag atenţia participanţilor să nu deţină asupra lor arme de orice fel. În conformitate cu prevederile Codului penal, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase constituie infracţiune şi se sancţionează in unele cazuri cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. Acelaşi Cod penal incriminează şi fapta de împiedicare, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii şi stabileşte ca sancţiune pentru astfel de cazuri închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

În final, indică participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie sau poliţie prezente la această manifestare şi apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax