Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

După 1 iunie, restaurantele ar putea să nu mai depindă de rata de incidenţă. Anunțul premierului referitor la purtarea măștii

Publicat

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că după 1 iunie se poate discuta despre unele măsuri de relaxare, dând ca exemplu faptul că restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 30-40% indiferent de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

„Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare.  Masca – nu cred că este momentul, în spaţiul public.

Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat.

În ce condiții restaurantele rămân deschide cu 30-40% din capacitate

Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare – putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%. (…)

Acum putem să vorbim de altfel de turism în ţară dacă ne vaccinăm”, a spus Cîţu la TVR 1.

El a arătat că obiectivul este ca la 1 iunie 5 milioane de persoane să fie vaccinate anti-COVID-19. „Ieri am depăşit 3 milioane. Sunt 3 milioane de persoane vaccinate.

E important, pentru că asta înseamnă 20% de persoane vaccinate. Avem un obiectiv ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, peste 30% dintre persoanele care ar trebui să fie vaccinate, persoanele adulte.

E important, pentru că ne-am uitat la ţările care până acum au avut un grad mai mare de vaccinare, mai rapid decât noi şi aici au început să introducă măsuri sau să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de realitate.

Ținta de vaccinare: 5 milioane

Această ţintă de 5 milioane e foarte importantă. (…) E foarte realistă”, a afirmat prim-ministrul. Cîţu a precizat că la întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor locale a propus ca în fiecare week-end să aibă loc câte un maraton de vaccinare, după exemplul Timişoarei.

„În companii vom face centre de vaccinare, acolo unde doresc companiile şi unde se vor vaccina atât persoanele care lucrează, angajaţii, cât şi membrii familiilor acestora”, a spus premierul, adăugând că vor fi şi centre mobile de vaccinare.

Prim-ministrul a reiterat că singura soluţie pentru revenirea la normalitate este vaccinarea. „Nu există altă soluţie. Nu putem să găsim altă soluţie, nu avem altă soluţie în acest moment decât să ne vaccinăm.

Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui Guvern. Este o campanie pentru viaţă. Uitaţi-vă prin ce am trecut anul trecut, uitaţi-vă la numărul de persoane care au murit. (…)

Este o campanie pentru a reveni la normalitate şi pentru a trăi o viaţă normală”, a mai afirmat Cîţu.

Proiect pilot: persoanele vaccinate cu ambele doze vor merge fără mască la operă şi la teatru

România se pregăteşte pentru reluarea evenimentelor culturale cu participarea publicului. Experţii vorbesc despre data de 1 iunie drept reper pentru redeschiderea sălilor de spectacole.

Până atunci va fi implementat un proiect pilot la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti. Acesta va începe în luna mai şi va permite spectatorilor să participe la spectacole fără a purta mască de protecţie.

Luni, experţii au discutat cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfăşura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în salile de teatru.

surse: Agerpres, Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax