Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

După ce a fost huiduită la Constanța, Dăncilă vrea incriminarea calomniei și legitimarea protestatarilor

dancila

Publicat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat duminică la Constanța că își dorește incriminarea calomniei, la puțin timp după ce a fost huiduită de un grup de protestatari care i-au strigat ”Analfabeta!”.

Protestatarii au întâmpinat-o duminică pe Dăncilă la o ședință PSD din Mamaia, așa cum se întâmplase și vineri seară. De altfel, protestele o însoțesc pe Dăncilă în toată țara, multe sloganuri având legătură cu frecventele sale greșeli gramaticale, notează jurnaliștii de la G4media.ro

Viorica Dăncilă, care nu s-a ferit de protestatari, intrând pe uşile principale ale clădirii, a afirmat că aceştia nu reprezintă poporul român și a spus că vrea un proiect de lege privind incriminarea calomniei, potrivit Agerpres.

„Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie şi pe urmă să vorbească despre Guvern, eu cred că la un moment dar ar trebui legitimaţi şi acest guvern ar trebui să-i cheme cineva şi să-i întrebe pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern să favorizeze infractorii.

Dimpotrivă, eu ştiu că acum o săptămână am luat o serie de măsuri, am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România, dar cred că societatea, şi sper să se întâmple acest lucru, sau Parlamentul să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea.

Nu acesta este poporul român. Acelaşi lucru îl vedem oriunde şi sunt aceeaşi oameni pe care îi vedem la Bucureşti, la Constanţa, la Baia Mare, Iaşi sunt câţiva oameni cu agenda proprie, pentru că noi avem agenda cetăţenilor”, a declarat presei liderul PSD, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă propune un astfel de proiect de incriminare a calomniei, Viorica Dăncilă a spus: „Nu pot eu să impun, nu sunt parlamentar, dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect”.

Reamintim că noul cod penal a dezincriminat calomnia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax