Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mysterium-ul de pe dealurile Târnavelor – premiat în 2012 la Festivalul Mondial de Vinuri Rose de la Cannes

Publicat

Dacă filmul „După Dealuri” al lui Cristian Mungiu a urcat România pe podiumul de la Cannes, și „Jidvei”, cu „Mysterium”-ul de pe dealurile din Țara Târnavelor a reușit să obțină o medalie la „Mondial de Rose” desfășurat pe Croazetă. Cel mai nou produs premium al producătorului românesc „Jidvei” este un vin rose – o premieră a podgoriei de peste 2.600 hectare ce aparține lui Liviu și Claudiu Necșulescu. „Mysterium” a reușit să obțină la Concursul Mondial de Vinuri Rose de la Cannes o medalie de argint. Jurizarea a fost făcută de cei mai renumiți oenologi francezi.

„Mysterium” este un vin sec, format din cupajarea soiurilor Syrah şi Cabernet Sauvignon, ce are o culoare mai deosebită,  misterioasă, ce se aseamănă rodiei, cu arome complexe din care răzbat nuanţe de cireşe negre, rodie şi caramel. Gama din care face parte „Mysterium” a fost lansată la începutul lunii decembrie 2012 și a reușit să obțină deja două premii internaționale la Cannes și Viena.

Mysterium este un rose produs după o metodă tradiţională din regiunea Provence, Franţa (patria vinurilor rose) după cooptarea  în echipa „Jidvei „a vinificatorului francez Mark Dworkin, cel care alături de Ioan Buia a contribuit la crearea unei noi game de vinuri apreciată de juriul de la Cannes.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax