Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: După Elena Udrea, şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT, a anunţat că este refugiat politic în Costa Rica

Publicat

alina bica

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a primit din ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica, potrivit avocatului său. Anunţul a fost făcut vineri, la ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT este acuzată de corupţie.

Avocatul Alinei Bica a precizat că aceasta solicită să fie audiată prin videoconferinţă în procesul ANRP, în care este judecată alături de omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

UPDATE: Magistraţii au respins cererea Alinei Bica de a fi audiată prin videoconferinţă în dosarul ANRP, deoarece documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces. „Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanţa constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019„, a anunţat preşedintele completului de judecată, Lucia Rog, potrivit realitatea.net.

Pe de altă parte, Instanţa supremă a decis să trimită o adresă la DNA, pentru a se comunica în ce a constat sprijinul de specialitate al SRI în efectuarea actelor de urmărire penală în acest dosar. Judecătorii au amânat dosarul pentru data de 16 mai, când este posibil să se desfăşoare ultimul termen al procesului.

„Să o anunţaţi pe doamna Bica să depună eventuale cereri cu cinci zile înainte de 16 mai, nu în noaptea de dinainte de proces”, i-a spus judecătoarea Lucia Rog avocatului care o reprezintă pe Alina Bica. Avocatul Alinei Bica, Doru Trăilă, a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fosta şefă a DIICOT a primit din luna ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica şi solicită să fie audiată prin videoconferinţă în procesul ANRP.

La termenul de vineri al dosarului ANRP, avocatul Doru Trăilă le-a explicat judecătorilor că Alina Bica se află în imposibilitatea de a se prezenta la proces şi a făcut o cerere de amânare, pentru că aceasta vrea să fie audiată prin videoconferinţă, aducând ca argument faptul că acest lucru a fost posibil în cazul lui Sebastian Ghiţă, aflat în prezent la Belgrad. Avocatul a depus trei înscrisuri medicale la dosar, în care un medic curant spune că Bica ar avea o leziune post-traumatică lombară, nu se poate deplasa în următoarele trei luni cu avionul şi nu sunt croaziere maritime pe care să le poată folosi. În plus, a arătat avocatul, Bica urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

„Nu există o rută maritimă la ora actuală, un transatlantic pentru croaziere. Pe spate are cercuri ca urmare a unor lovituri. Are o leziune la coloană”, a susţinut Trăilă.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

În noiembrie 2016, ea a fost condamnată de Instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Reamintim că şi Elena Udrea a susţinut că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului respectiv. În dosarul “Gala Bute”, instanţa i-a respins vineri solicitarea de a fi audiată la distanţă, întrucât din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta că aceasta a obţinut acest statut.

surse: digi24.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 20.04.2018 at 16:46

    Cand va apare si Dragnea pe acolo? Nu peste mult timp !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax