Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

După ora 12.00, în județul Alba, intră în vigoare Codul Galben de viscol. Vezi tronsoanele de drum cu probleme

Publicat

Norii de zăpadă nu par să părăsească în curând judeţul Alba. Luni, continuă să ningă, iar temperaturile sunt de aproximativ -9 grade Celsius. Stratul de polei de pe carosabil dă în continuare bătăi de cap şoferilor, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină. După ora 12.00, meteorologii anunţă că va intra în vigoare Codul Galben de viscol, ceea ce va crea probleme de circulaţie, mai ales în zonele de munte.

Drumarii s-au aflat la datorie şi, în cursul nopţii, pe majoritatea drumurilor naţionale care tranzitează judeţul, dar, în ciuda eforturilor acestora, stratul de zăpadă continuă să persiste pe carosabil. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Alba, luni, au fost identificate probleme pe mai multe tronsoane de drum, respectiv la Blaj-DN14B şi Sălciua-DN75, unde carosabilul era acoperit de un strat de 1 cm de nea, dar şi la Şugag-DN67C, Zlatna-DN74, Abrud-DN74 A, Câmpeni DN75 şi Scărişoara DN75, DN1R, unde zăpada de pe şosea atingea 2 cm.

În cursul nopţii trecute, pe drumurile naţionale din Alba s-a intervenit cu 22 de utilaje de deszăpezire, care au împrăştiat 58 de tone de material antiderapant. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Judeţene Alba, luni nu au fost semnalate incidente sau blocaje în trafic. Drumarii au împrăştiat noaptea trecută material antiderapant  pe toate drumurile judeţene, iar 55 de utilaje sunt pregătite să intervină în zonele de munte, după orele amiezii, când va intra în vigoare Codul Galben de viscol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax