Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

După șase ani de la furtul unui vițel ditntr-o gospodărie din Aiud judecătorii din Alba au dat o decizie. Pedepsele primite

Publicat

Un caz de furt petrecut în 2017 a fost definitivat de judecătorii din Alba după mai bine de șase ani. Mai exact, în data de 13 decembrie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie finală în caz. 

Este vorba despre o faptă măruntă, furtul unui vițel din gospodăria unui bărbat din Aiud.

S-a petrecut la începutul lunii septembrie a anului 2017. O primă decizie a venit de la magistrații Judecătoriei Aiud în data de 16 mai 2023.

Vițelul furat de către cei doi a fost descris de martorii din proces ca fiind  ,,cel mai frumos”, respectiv, ,,cel mai mare” al gospodarului.

Povestea vițelului furat este descrisă de magistrații din Aiud în motivarea instanței.

Cum au furat vițelul cei doi hoți

Potrivit motivării instanței, ”în data de 03 septembrie 2017, cei doi inculpaţi au pătruns fără drept în gospodăria persoanei vătămate, respectiv, în ţarcul aflat în grădina imobilului unde locuiește aceasta, din Aiud, loc de unde au sustras împreună un viţel de aproximativ 6-7 luni, de culoare gri cu alb.

De precizat, este faptul că staulul din lemn de unde şi-au însușit animalul este amplasat în grădina împrejmuită cu gard electric conectat în permanenţă la reţea și ţine de domiciliul persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

La scurt timp după ce proprietarul și-a dat seama că vițelul a fost furat a mers la unul dintre inculpați pentru a-l chestiona, dar acesta i-a spus că nu știe nimic de animal.

Imediat familia gospodarului s-a împărțit în trei grupe și a început să caute vițelul prin apropiere.

După ce au aflat că proprietarii caută vițelul cei doi hoți au acționat.

Unde au ascuns animalul

Mai exact, în scopul de a nu fi găsit animalul în posesia lor și de a se sustrage de la răspundere penală, au transportat animalul furat, cu ajutorul autovehiculului de culoare neagră, tip dubă, spre locul denumit popular ,,Poligon”, din extravilanul Aiudului de Sus, unde au tăiat crotalii animalului, după care l-au abandonat.

Cu toate acestea, momentul în care animalul a fost lăsat în zona amintită a fost surprins de către doi martori.

În acest sens, aceștia au văzut cum inculpaţii au scos animalul din autoutilitara tip dubiţă de culoare neagră, însă de frică să nu fie agresaţi s-au ascuns în tufișuri, loc din care să nu poată să fie observaţi de cei doi.

Or, martorii au remarcat cum inculpaţii au tăiat crotalii viţelului ,,cel mai frumos”, respectiv, ,,cel mai mare” al persoanei vătămate, după care l-au lăsat în zona ,,Poligon” și s-au îndreptat cu autoturismul spre str. Plugarilor, din Aiud.

În plus, cât privește starea viţelului, minorii au remarcat că acesta prezenta semne că ar fi stat o perioadă mai îndelungată închis în autoutilitară, mai exact, pe pulpa din spate avea urme de fecale și urină.

După ce familia a fost anunțată că a fost zărit animalul, acesta a fost recuperat în timp ce alerga după duba în care a stat, au notat magistrații.

Decizia finală

Pentru faptele lor, bărbații au fost condamnați la următoarele pedepse:

Unul dintre ei a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar altul doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare. Aceștia nu au fost de acord cu pedeapsa primită și au făcut apel.

În data de 13 decemrie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul, iar decizia a rămas definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    sâmbătă, 16.12.2023 at 17:56

    Dacă pentru un vițel a durat atăt…..

  2. X

    duminică, 17.12.2023 at 08:27

    Dacă judecătorii și-ar primi pensia specială după 6 ani de la data ieșirii la pensie,cum ar reacționa?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax