Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

După şase luni, abecedarele au ajuns pe băncile elevilor cu „defecte” caligrafice. În Alba au fost distribuite în şcoli la începutul lunii martie

Publicat

abecedar Abecedarele pentru clasa I au ajuns pe băncile elevilor, dar la şase luni de la începerea anului şcolar. În judeţul Alba au fost distribuite către unităţile şcolare la începutul lunii martie. Aşteptarea a fost lungă, dar greşelile caligrafice din abecedare nu au stat prea mult ascunse.

Astfel că într-un abecedar litera „b” mic este scrisă greşit, mai exact este scris cu bucla la jumătatea spaţiului (de pe linia caligrafică), iar asta îi induce în eroare pe cei mici, la scriere. Pe lângă caligrafia greşită, cerinţele pentru copii sunt greoaie.

„Caligrafia este principalul defect la unele abecedare, în timp ce altele nu sugerează interdisciplinaritatea şi au cerinţe uneori greu de descifrat, iar la toate manualele de Comunicare în Limba Română pentru clasa I lipseşte specificul local, jocurile de copii din folclor”, apreciază învăţătoarea Cornelia Popa, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

În 2013, Ministerul Educaţiei anunţa că dă startul uneia dintre cele mai importante licitaţii publice din învăţământ, care ar urma să schimbe manualele vechi de peste 10 ani din şcoala primară. Însă, licitaţia a fost lansată oficial cu o întârziere de aproape trei luni faţă de calendarul iniţial.

Documentele depuse atunci pe site-ul Sistemului Electronic pentru Achiziţii Publice au fost contestate de editori şi procedura licitaţiei a suferit amânări peste amânări, astfel încât, rezultatele au putut fi anunţate abia în luna august, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea noului an şcolar.

Dar nici nu au fost bine anunţate, că rezultatele au fost contestate de editori. Astfel, primele manuale au ajuns pe băncile copiilor abia la sfârşitul lunii noiembrie, însă la clasa I, elevii au primit Abecedarul abia în semestrul al doilea.

Abecedarul a fost cel mai contestat manual dintre toate, iar editoriii de la Akademos au dat în judecată Ministerul Educaţiei, pentru modul în care au fost evaluaţi şi descalificaţi.
sursa: adevărul

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax