Connect with us
Publicitate

ABRUD

După Transalpina, a fost închisă și Transursoaia, care face legătura între Alba și Cluj, prin Munții Apuseni

Publicat

Zăpada care a căzut în mai multe zone din țară nu a creat probleme la nivelul drumurilor naționale. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat în această dimineață că nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale.

Cu toate acestea, pe teritoriul județului Alba există două tronsoane de drum național închise. Primul este DN 67 C (Transalpina) pe care circulația este interzisă între kilometrii 35 şi 79, în perioada 01.11.2017 – 31.05.2018, conform dispoziţiilor de închidere în perioadele de iarnă şi primăvară. Este vorba despre porțiunea dintre Șugag și Rânca. Pe porțiunea Șugag – barajul de la Oașa, se circulă totuși în condiții de iarnă, cu toate că din punct de vedere formal, drumul este închis.

După Transalpina, traficul rutier a fost închis și pe DN1R, de la Poiana Horea (județul Cluj) la Matișesti (județul Alba) pe tronsonul kilometric 58-62, a mai anunțat marți centrul Infotrafic al Poliției Române. Localnicii din Munții Apuseni mai numesc această porțiune de drum Transursoaia.

Potrivit CNAIR, închiderea circulatiei a fost necesară deoarece aceste sectoare de drum se află în zone de munte izolate, unde nu există localități, fiind frecvente căderile abundente de zăpadă și viscolele, condiții în care drumurile nu pot fi deszăpezite, iar traficul nu se poate desfașura în condiții de siguranță.

”Având în vedere că pe mai multe artere naţionale, cu precădere cele din zonele montane, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere” se mai arată într-un comunicat al Poliției Române.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax