Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Durerile toracice şi inflamaţii cardiace, incluse în efectele adverse rare ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna

Publicat

Agenţia Europeană a Medicamentului spune că echipa sa de experţi a ajuns la concluzia că vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer şi Moderna sunt posibil legate de cazuri foarte rare de dureri toracice şi inflamaţii cardiace la unele persoane după vaccinare.

Aceasta reflectă o concluzie similară cu cea la care au ajuns şi autorităţile americane în iunie. Într-o declaraţie de vineri, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a recomandat ca cele două afecţiuni, miocardita şi pericardita, să fie incluse ca efecte secundare pe prospectul vaccinului, împreună cu un avertisment pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele care primesc vaccinurile.

Decizia a fost luată pe baza unei analize a mai mult de 300 de cazuri de inflamaţie în mai mult de 190 de milioane de doze din cele două vaccinuri administrate în toată Europa.

Oficialii din domeniul sănătăţii spun că beneficiile vaccinurilor împotriva coronavirusului depăşesc cu mult riscurile mici ale efectelor secundare.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 4.799.034 de persoane, din care 4.627.984 cu ambele doze.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Om din Blaj

  sâmbătă, 10.07.2021 at 16:01

  Chiar!!!!
  Nu mai e sigur, adică fără efecte secundare?
  Întreb și eu pentru un prieten

 2. BabaGanush

  duminică, 11.07.2021 at 08:29

  Deocamdata e experimental. Sa treaca vreo 10 ani si o fi mai sigur. 🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax