Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„E ca și cum ai pune un bolovan!” Hava critică numirea lui Medrea la Electrica Alba. Vezi reacția lui Dîrzu și cum se apără tânărul director

Publicat

„E ca şi cum ai pune un bolovan”, acestea sunt cuvintele cu care primarul Mircea Hava a descris proaspăta numire a lui Bogdan Medrea în funcția de director la Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Alba. Liderul democrat liberalilor din Alba nu vede cu ochi buni poziţia de director pe care Medrea o ocupă de aproape o săptămână și susține că este un exemplu negativ dat tinerilor, care vor rămâne cu impresia că doar cei care fac parte din politică vor avea șanse să ajungă în funcții importante. De cealaltă parte, colegii din PSD au sărit în apărarea tânărului director, exprimându-și convingerea că el se va afirma în funcție. La rândul său, Bogdan Medrea susține că numirea se bazează pe experiența sa în domeniul managerial şi tehnic.

Hava consideră că funcţia pe care Bogdan Medrea a obţinut-o pe filieră politică este „un exemplu rău pentru tineri”, având în vedere că social-democratul este şi preşedintele TSD Alba și ar putea fi considerat avantajat din acest motiv.

În ultimii 12 ani conducerea Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Alba a fost responsabilitatea lui Ioan Perju, care potrivit lui Mircea Hava nu a fost numit atunci în funcţie pe considerente politice, întrucât „nu a fost niciodată membru PDL. În schimb l-am susţinut pentru că am ştiut că e meseriaş.”

Totodată, primarul susține că exemplul lui Bogdan Medrea este unul negativ pentru tinerii din ziua de astăzi care pleacă de pe băncile facultăţii cu speranţa că vor obţine un loc de muncă pe baza studiilor de specialitate finalizate: „E rău pentru tineret că îşi dau seama că fără o putere politică în spate nu reuşesc să ajungă nicăieri”.

Hava a ținut să precizeze că Medrea nu este singurul caz de numire nepotrivită într-o funcție de conducere la Electrica, insinuând că și cea a liberalului Gabriel Pleșa ar face parte din aceeași categorie: „Mai sunt colegi acolo, acesta nu este singurul exemplu negativ de acolo”.

De cealaltă parte, președintele PSD Ioan Dîrzu susține că numirea lui Bogdan Medrea în funcție a fost făcută în baza „activității pe care o are acolo și a experienței de ceva vreme în instituție” În plus, acesta este convins că tânărul director se va afirma în noua sa funcție și că va colabora bine cu colegul liberal Gabriel Pleșa.

Pentru a-și întări opinia, acesta a dat exemplul numirii sale la conducerea DSV: „Și eu când am fost numit la conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și eram cel mai tânăr director din țară, toată lumea și-a pus semne de întrebare. Am reușit să aduc județele puternice, Cluj, Hunedoara, Sibiu să facă probe la DSV Alba. Nu văd de ce ar fi o problemă aici și în partea cealaltă nu. Mă refer la domnul Pleșa, care se descurcă foarte bine. Ei se înțeleg bine, vor face front comun. Nu văd nicio problemă. Eu cred că tinerii trebuie să aibă șansa lor de afirmare. Altfel există riscul unei plafonări. Dacă stai prea mult ai impresia că numai tu ai idei”.

Vicepreședintele PSD Alba, Ioan Florea, la rândul său, a dat exemplul propriei experiențe: „Și au am fost numit director prima dată la 33 de ani și am stat 10 ani de zile. Și acum îmi pare rău că am stat prea mult. Domnul Medrea are experiență în domeniul privat, iar asta îl va ajuta. Numirea unui director mult mai tânăr ca domnul Perju și experiența de câteva luni în Electrica nu este o problemă. Veți vedea că instituția va merge la fel de bine”.

Bogdan Medrea a fost angajat la Electrica în urmă cu un an și a ocupat postul de inginer investiții, apoi șef birou investiții. Tânărul director al Electrica SDEE susține că numirea sa în funcție a avut la bază experiența sa în domeniul managerial și tehnic, iar sprijinul politic a avut o pondere mică în această decizie.

„Ca și director nu trebuie să fii pur tehnic. Mă recomandă experiența în domeniul managerial în cea mai mare franciză cu capital 100% românesc, studiile tehnice, eu fiind absolvent de Politehnică, secția instalații și având licența în toate domeniile instalațiilor: electric, hidraulic, sanitar și termic.

„Politica poate are o importanță cât de cât dar recomandarea mea a fost pe parte tehnică, plus că am dat și examen la Brașov”, a mai spus Bogdan Medrea.

Medrea a ținut să precizeze că a început în forță în noua activitate şi că în acest sfârşit de săptămână, în care vor fi Serbările Zăpezii la Șureanu, a detașat doi oameni care să fie pregătiți să intervină în cazul unei probleme de alimentare cu energie electrică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

18 Comentarii

18 Comentarii

  1. OHM

    vineri, 07.02.2014 at 16:10

    Sa ne lamurim putin !
    Numirea lui Medrea este clar un act politic si nu are legatura cu profesionalismul omului (dovedit sau nedovedit).
    In schimb, nu e deloc kosher sa il regrete cineva pe fostul director Perju, care a fost numit de PSD, iar ulterior s-a avut bine cu toate partidele aflate la putere. Ca sa fie mai clar, a facut politica propriului interes.
    Ciao !

  2. smocku

    vineri, 07.02.2014 at 16:43

    Asta,este Romania o tara de prosti si asistati social,Rusine

  3. bula

    vineri, 07.02.2014 at 21:37

    Mai bombalaul asta nu e prost destul daca nu e si fudul! Auzi caa dat examen la Brasov? Ce „iegzamen” stimabile … doua sticle de cu prieteni tai Jack si Daniel! Era si Johnny Umblaretu pe acolo?

  4. stelistu

    sâmbătă, 08.02.2014 at 01:16

    Medrea!!!! Ce tensiune avem intre doua faze?

  5. toma

    sâmbătă, 08.02.2014 at 09:58

    Mai, da astia, politicii,, cind li se termina scuipatul de nu mai pot lipi afise, sint pusi pe posturi de decizie ? Intreb ,si eu, ca tot omul…nelamurit.

  6. marea lehamite

    sâmbătă, 08.02.2014 at 16:16

    MEDREA!!!TE DUCE CAPU` ?DA CRED CA TE DUCE………….II MARE, NE SCUFUNDAM CU ACEASTA ,,CLASA,, POLITICA

  7. vasi

    sâmbătă, 08.02.2014 at 18:33

    Ala bolovan, tu bolovan , nesimtitilor luati o pauza si chetutiti-va banii de la saltea !!

  8. albaiulian

    duminică, 09.02.2014 at 18:18

    RUSINE , RUSINE CONDUCERII PSD .
    SUNTETI O CARIERA DE BOLOVANI.
    IAR TU MEDREA BOLOVANUL DE ACUMA SEF , SPER SA LE TRANSMITI MOMENTELE PENIBILE PRIN CARE O SA TRECI , CA SA VA FIE INVATATURA DE MINTE LA TOTI .

    nu mai am cuvinte sa exprim …
    toti sunteti la fel PSD=PNL=PDL=PC= ……
    lasati sistemul energetic pentru cei care stiu ce inseamna asta.

  9. Alba-(lu)-iulian

    luni, 10.02.2014 at 11:26

    Penibila numirea lui Medrea, la fel ca si al ui Plesa, in Electrica. N-au a face cu sistemul energetic, dar au de-a face cu sistemul po(u)litic. Medrea habar n-are sa deschida gura sa zica doua vorbe si iata-l director cu experienta „manageriala”… Unde anume si-a capatat experienta? La firma lu tat-su, la Vimed adica? Pai da, ca acum in calitate de director la Electrica va primi pe langa salariu si contracte cu Electrica pentru firma lu’ tat-su sa aiba si mai multa experienta. Si iata asa, bolovanul face si drege si noi platim taxe si impozite unui stat condus de toti parazitii si handicapatii… Ca toti aia care n-au avut succes in afaceri s-au facut mari po(u)liticieni peste noapte.
    Sustin parerea lui Hava ca „Perju este meserias”, chiar daca nu mi-a placut Hava asta niciodata!
    Unde esti tu Tepes doamne?…
    Subscriu la cele spuse de ceilalti concetateni, platitori de taxe si impozite. Dar, am o intrebare imprumutata de la Caragiale: „da’ eu cu cine votez?”. Daca are careva vreo solutie, sa o faca publica. Pentru mine, toate partidele astea po(u)litice sunt „tot o apa si-un pamant”.
    Oricum, jenanta numirea lui Medrea. Un om mai incapabil nu gaseau tampitii astia din USL…
    Hoti au fost aia din PDL, dar parca astia din USL (mai ales PSD!) sunt mai hoti ca orisicare. Nu credeti?

  10. Mogul

    luni, 10.02.2014 at 11:38

    Viata mea! S-a saturat Medrea asta de distractie si cluburi si a ajuns „mare shaf”? La Electrica, baaaa? Ori a platit gras de tot la taticu partid, ori conserva ala de la PSD care-l sustine e un *****.
    Aia hoti, astia hoti, dracu sa ii ia pe toti!

  11. Nemo

    marți, 11.02.2014 at 16:07

    D-le moderator , te rog nu mai sterge mesajele pozitive ca si-o ia PDL-u in cap .

    Una e clar , cei care injura aici numirea sunt afiliati politic , nu conteaza unde, nu ma intereseaza. Oricum , voi blamati aceasta numire ? Sunteti niste idioti ! Voi nu va uitati un pic in jurul vostru ? Cred ca pavelele v-au astupat urechile si ochii . De cand numirea unui om cu o reala expreienta tehnica (poate si manageriala – discutabil ) , cu studii aferente este o greseala asa de mare ?

    Domnul „Alba-(lu)-iulian” , tu crezi ceea ce zici ? Cum crezi ca ii da la tatsu contracte ? Contracte pe ce ? Instalatii electrice ? Nu vreau sa-ti contest puterea ta de gandire (desi e indoielnica) dar mai intereseaza-te cu ce se ocupa firma respectiva .

    Nu comentez de obicei dar , parca , sunt unele reactii exagerate la subiecte care nu merita .

    • moderatorul de serviciu

      marți, 11.02.2014 at 19:36

      @Nemo, stai linistit. nu am avut ce sterge. care pozitive…? :)))

    • Apple

      miercuri, 12.02.2014 at 15:25

      Mai, Nemo, esti peste, mai? Nemo e un peste mic, daca nu stiai. Am tinut sa te informez.
      Singurul mesaj pozitiv esti tu, ca restul nu par. Esti Medrea insusi sau ce. Medrea era vanzator la taticu in firma si a ajuns director poftim.
      sa nu uit dar nu trebuie sa fi afiliat politic sa-i injuri sau blamezi pe astia de la guvernare. Trebuie sa fi idiot sa nu o faci. haaaaaaaa Cu asta nu mai zic nimic.

  12. Nemo

    joi, 13.02.2014 at 11:16

    Domnule Apple , tu esti un mar necopt ? Nemo a fost si un capitan de vas , dar nu am pretentia ca tu sa fi citit ceva la viata ta. Mesajul meu a fost doar din motiv ca nu consider o numire proasta si nu merita blamata cum este aici . Nu pot sa nu observ problema multora ca Medrea sau oricare altul este blamat pentru ca s-a ridicat pe spatele parintilor ; nu cred ca este vreun om sa nu se fi ridicat pe spatele parintilor . Problema este cand omul respectiv nu evolueaza de la copilu lu’ mama si tata . Faptul ca a avut sansa sa se ridice de la un punct mai sus decat tine este soarta (ca sa nu ridic competenta parintilor) . Daca reusesti sa consideri omul prin evolutia avuta atunci reusesti sa vezi lucrurile un pic alfel (recomand) .
    I-mi cer scuze celor care nu sunt afiliati politic (dintre comentatori) dar comentariile voastre dau aceasta impresie – din simplu motiv ca sunt puerile .

  13. Mogul

    vineri, 14.02.2014 at 09:45

    ‘capitanului Nemo’ – sunt si eu neafiliat politic si consider ca Medrea este necopt si nepotrivit pentru acest post.
    Daca vei continua sa-l sustii , fa-o macar in liniste si revizuieste-ti greselile de ortografie, vezi ca ‘i-mi cer scuze’ se scrie ‘imi cer scuze’.

  14. DanMarcu

    vineri, 14.02.2014 at 11:16

    dr darzu cu d mic voit, la dsv stim ce ai realizat,inpreuna cu sefa cont.pe careare ai readus-o fortat dupa ce dr.Beres,deabia. a reusit sa se debaraseze.Acuma ai adus un un coleg complet nevinovat in profesie,schimbad un profesionist,pe dr Miclea,care este adevarat nu iti este fin. Parintele Anfilofie

  15. Nemo

    vineri, 14.02.2014 at 13:30

    Mogul . mi-ai dovedit punctul de vedere . Multumesc .

    Partea amuzanta e ca nici nu-ti dai seama . Succes !

  16. dica

    vineri, 14.02.2014 at 16:03

    Voi i-ati ales si aia ii aleg pe altii si tot asa un lant de neprofesionisti. Degeaba vorbim ca de schimbat nu-i mai schimbam usor. Ca daca se schimba aia de sus se schimba si astia de jos. Sa-i privatizam pe toti. Atunci vin strainii si pun manageri competenti. Nu-i corect asa? Si Electrica si DSV, pe toate sa le privatizam. Poate asa scapam de lipitorile astea care sug.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax