Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

E dreptul tău! Acționează! Află care sunt drepturile unui consumator european

Publicat

„E dreptul tău! Acționează!” Acesta este mesajul pe care Comisia Europeană îl adresează consumatorilor români în cadrul unei campanii care are ca scop informarea acestora asupra drepturilor pe care le au. Astfel, aceștia trebuie să știe spre exemplu că, în calitate de consumatori, dacă achiziționează online un produs, au dreptul să îl returneze în 10 zile lucrătoare, precum și să ceară reparația gratuită sau înlocuirea bunului dacă acesta nu funcționează corect.

Consumatorii pot de asemenea solicita compensații atunci când pachetul de vacanță achiziționat nu corespunde cu serviciile plătite sau cu prezentarea din broșură. De sugerat este să păstrăm bonul fiscal sau factura produsului și să verificăm datele cuprinse în certificatul de garanție  (legea garantează doi ani de funcţionare perfectă a unui produs) şi ca persoana de la care îl achiziţionaţi să aibă o autorizaţie de comerciant.

Dacă produsul cumpărat nu funcţionează corect, se poate face o plângere la departamentul de relaţii cu clienţii al comerciantului şi menționat ceea ce se  dorește – înlocuirea/ repararea produsului sau restituirea contravalorii obiectului, precum şi un termen maxim pentru răspuns – 15 sau 30 de zile. Ataşaţi plângerii orice documente relevante care să susţină cererea dvs.

În cazul în care nu primiţi un răspuns sau răspunsul primit nu vă mulţumeşte, vă puteţi adresa unei asociaţii a consumatorilor sau, în cazul în care aţi cumpărat produsul dintr-o altă ţară membră a Uniunii Europene, Centrului European al Consumatorilor. Citiți mai multe despre această campanie a Comisiei Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax