Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

E.ON Energie implementează un nou format: Facturi de gaz mai explicite pentru cetăţeni

Publicat

Problema facturilor de gaz, de pe care cetăţenii abia dacă reuşeau să înţeleagă costul lunar este lămurită chiar de către conducerea instituţiei de furnizare a energiei. Începând din luna iunie, factura pe care fiecare o primim în poştă va conţine elemente explicite privind consumul de gaze naturale, dar şi diferenţa dintre consumul estimat şi cel facturat.

Din această lună, E.ON Energie România implementează un nou format al facturii de gaze naturale, pentru mai buna înţelegere de către cetăţeni a sistemului actual de facturare. Acest format va permite o identificare mai clară a consumului de gaze naturale facturat în primele două luni, în baza estimării sau autocitirii.

Astfel, pe factura de regularizare, care se va emite o dată la trei luni, va apărea totalul facturii ca diferenţă între consumul realizat efectiv şi consumurile estimate, rezultate din autocitire, care au fost facturate. Sumele facturate în cele două luni anterioare vor fi evidenţiate, pe factura de regularizare, cu minus.

Deasemenea, pe fiecare factură pe care o vor primi consumatorii, va fi menţionat indexul contorului de gaze naturale în funcţie de tip, respectiv estimare, autocitire sau regularizare. E.ON Energie România consideră că, prin acest nou format al facturii, ce conţine elemente edificatoare pentru cetăţeni, se va facilita înţelegerea modului de taxare a consumului de gaze naturale. Vezi exemplu de factura.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mircea

    vineri, 27.01.2012 at 09:33

    ba chiar nu e clara deloc, din contra…

    de ce pe factura de regularizare nu apare diferenta intre consumul real (citit de eon) minus consumul efectuat (facturat) , ci apare o alta cantitate, in baza unui calcul de-a dreptul …netransparent, ABUZIV, chiar penal … fiti atenti la factura de regularizare…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax