Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

E.ON Gaz Distribuție face investiţii de 7 milioane de lei la reţelele de gaz metan în mai multe localități din Alba

Publicat

Pe parcursul anului 2012, ar urma să fie înlocuite aproximativ 26 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale, în judeţul Alba. Investiţia pentru modernizarea reţelei de gaze naturale aparţine E.ON Gaz Distribuţie şi se ridică la valoarea de 7 milioane lei. Anul trecut, au fost derulate lucrări similare, de peste 6 milioane lei, ce au vizat reabilitarea unei reţele de 35 km şi o extindere cu 3,5 km.

Pentru judeţul Alba, E.ON Gaz Distribuţie are mai multe proiecte prin care îşi propune înlocuirea, în următoarea perioadă, a circa 26  kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Cugir, Sâncel, Petrisat şi Noşlac.

” Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale, precum şi la sporirea confortului consumatorilor care vor beneficia de servicii de distribuţie calitativ superioare”, a declarat Virgil Metea, directorul general E.ON Gaz Distribuţie S.A.

În municipiul Alba Iulia, compania va înlocui circa 2,5 kilometri de conducte şi branşamente pe străzile Take Ionescu, Morii, Zlatnei, iar 500 metri de conducte vor fi reamplasaţi pe strada Mihai Viteazu în scopul punerii în valoare a fortificaţiilor de tip Vauban pe latura de vest a Cetăţii.

În Blaj, aproape 5 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi pe străzile Axente Sever, V. Suci şi I.H. Rădulescu.

La Sebeş, vor fi înlocuiţi circa 3,5 kilometri de conducte şi branşamente pe străzile, Sava Hentia, Aleea Lac, Nicolae Iorga, Radu Stanca, Tudor Vladimirescu, Vânători şi Lucian Blaga.

Compania şi-a propus să reabiliteze reţelele de distribuţie, pe o lungime totală aproximativ 14 kilometri, în localităţile Ocna Mureş, Petrisat, Cugir, Sâncel şi Noşlac.

Anul trecut, E.ON Gaz Distribuţie a reabilitat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Alba pe o lungime de aproximativ 35 km şi a extins reţeaua cu circa 3,5 km, pentru a deservi noi consumatori.

De asemenea au fost modernizate un număr de 9 staţii de reglare-măsurare, iar alte 2 au fost achiziţionate pentru îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor.

Valoarea totală a investiţiilor derulate de companie în judeţul Alba a depăşit 6 milioane de lei. Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din  municipiul Alba Iulia a fost reabilitată pe o lungime de circa 5,5 kilometri şi extinsă cu 2 km, valoarea investiţiilor depăşind 1 milion de lei.

Proiectele de investiţii realizate anul trecut în municipiul Alba Iulia au vizat reabilitarea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale pe străzile: M. Cristea, Păcii, Andrei Şaguna, S. Severus, M. Aurelius, Moţilor, Libertăţii, Munteniei, M. Viteazu, Plevnei, I. Arion, Târgului, Mărăşeşti,  Morii, A. Mureşanu.

Proiecte importante de investiţii în reabilitarea reţelei de distribuţie de gaze naturale din judeţul Alba s-au derulat şi în localităţile Aiud, Sebeş, Cetatea de Baltă, Blaj şi Cugir, fiind înlocuiţi, în total, circa 29 kilometri de reţea cu conducte şi branşamente din polietilenă având o durată de viaţă ridicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax