Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

E.ON Gaz: Verificarea aparatelor de gaz, obligatorie în această perioadă. Peste 6.000 de instalații au fost scoase din uz, în județul Alba, pentru neconformitate

Publicat

Reprezentanții E.ON Gaz Distribuție îi îndeamnă pe cetățeni să efectueze cât mai curând verificarea și revizia periodică a instalațiilor interioare de gaz pentru a evita incidente grave. Astfel, doar în primele luni ale acestui an, nu mai puțin de 6.500 de aparate alimentate cu gaz au fost sigilate în aria de activitate a distribuitorului în județul Alba, pentru că erau neconforme și prezentau riscuri de explodare.

E.ON Gaz reamintește locuitorilor că aceste operațiuni de verificare a instalațiilor trebuie realizate de către consumatori, care sunt singurii care vor fi considerați responsabili în caz de eventuale incidente.

Funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor interioare de gaz poate fi afectată de uzura acestora. Astfel, apariţia unor fisuri, deteriorarea îmbinărilor şi distrugerea în timp a etanşeităţii instalaţiilor de gaz pot favoriza acumulări de gaze care duc la incidente cu urmări deosebit de grave.

În cadrul parteneriatului ”Împreună pentru siguranţă”, încheiat în luna septembrie, E.ON România şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) readuc în atenţia consumatorilor de gaze naturale obligaţia pe care aceştia o au de a efectua verificările şi reviziile periodice la instalaţiile de gaz, aceste operaţiuni fiind esenţiale pentru prevenirea producerii unor evenimente care se pot solda uneori cu pierderi irecuperabile.

Este responsabilitatea fiecărui consumator de gaze naturale să apeleze la serviciile firmelor specializate în domeniu pentru efectuarea verificării instalaţiilor de gaz – o dată la doi ani şi reviziei acestora – o dată la zece ani, operaţiuni care sunt obligatorii, conform prevederilor legale. Totodată, consumatorii de gaze naturale trebuie să întreţină instalaţiile interioare de gaze naturale şi să respecte normele de utilizare ale acestora pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax