Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ecaterina Andronescu, despre voucerele pentru elevii care nu au absențe: Nu avem bani în buget pentru acest proiect

Publicat

ecaterina andronescu

Ecaterina Andronescu a declarat că în prezent nu există bani la buget pentru ca guvernul să plătească elevii cu 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absențe. Acesta a fost un proiect electoral anunțat de PSD ca prioritar pentru semestrul al II-lea.

Întrebată la o televiziune centrală “de unde această măsură” a voucherelor pentru prezența la școală, ministrul Educației a răspuns: “Nu știu să vă explic, dar pot să vă spun că în acest moment sunt câteva proiecte care sunt dedicate școlilor defavorizate sau școlilor cu elevi defavorizați unde acest lucru se poate întâmpla.

Dacă Ministerul va primi la rectificare resursele necesare, acest lucru este altceva, dar în acest moment vreau să vorbesc despre aceste proiecte care sunt dezvoltate fie de inspectoratele școlare, fie de ONG-uri.

Eu vă spun că în acest moment sunt câteva proiecte care se derulează din fonduri europene pentru elevii defavorizați din zonele defavorizate… unde acest lucru se întâmplă.

Dacă se va întâmpla cu toți elevii acest lucru nu îl pot garanta în acest moment pentru că nu s-a produs rectificarea și bani în buget nu există. Dar poate prin rectificarea care urmează în luna iulie se va putea petrece şi acest lucru”.

Reporterul a mai întrebat dacă există bani care să acopere aceste voucere și care ar fi impactul bugetar. ”Ceea ce vă spun este, încă o dată repet: în acest moment nu avem bani în buget pentru acest proiect…” a spus aceasta.

Reporterul a insistat și a întrebat de ce măsura apare pe pagina oficială a partidului, daca în acest moment nu sunt bani.

”Nu am spus lucrul acesta. Sunt câteva proiecte care se află în derulare pentru elevii din zonele defavorizate şi nu este exclus să avem bani pentru toţi elevii din ciclul primar” a răspuns aceasta.

Legat de impactul bugetar, Andronescu a declarat: ”Păi înmulţiţi şi dumneavoastră circa un milion de elevi, câţi există în ciclul primar, cu 176 de zile câte are anul şcolar şi cu 10. Cam ăsta este impactul bugetar.”

Potrivit Raportului de Guvernare al PSD, Măsura 12 prevede „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”, urmată de o explicație legată de implementare: “plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial”. 

Sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax