Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ecaterina Andronescu vrea reintroducerea examenului de treaptă la liceu. Ce explicații a oferit

Publicat

ecaterina andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea reintroducerea ”treptei” la liceu o evaluare intermediară în anii de studiu de dinainte de bacalaureat. Cel puțin așa pot fi interpretate declarațiile recente ale acestia. Andronescu spune că așa elevii ar putea fi determinați să se pregătească mai bine și să nu lase totul pe seama examenului de maturitate.

„Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo.

Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii.

Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşitul examenului de bacalaureat”, a precizat Andronescu.

În perioada comunistă, învățământul liceal era structurat în 2 trepte. Treapta I cuprindea clasele a IX-a și a X, iar după examentul ”de treaptă” elevul putea sau nu trece în treapta a doua, care includea clasele XI-a și a XI-a.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jidanul

    duminică, 30.12.2018 at 10:15

    E foarte bine cu examen de treapta,dar sa fie examene si la intrare in facultati pentru ca doar multi prosti(vorba lui Base) fac facultati pe bani.Si profesorii ar trebui redusi daca nu-si i-au examenele de titulari.Ar mai trebui reduse orele la elevi ca ghiozdanele-s grele pe spatele copiilor si scoase unele materii nefolositoare,inclusiv religia…..!Dar Androneasca sa se tina de cuvant si unii profesori batrani sa plece la pensie….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax