Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Echipa „ArmyBot” a Colegiului Militar din Alba Iulia, la etapa națională a concursului de robotică pentru liceeni

Publicat

armybot echipa

Echipa „ArmyBot” a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, formată din elevi ai claselor X-XI, va participa la etapa națională a concursului de robotică pentru liceeni „First Tech Challenge”.

„First Tech Challenge” este concursul internațional de robotică pentru liceeni, unde și colegiul militar albaiulian participă, reprezentat fiind de echipa ArmyBot formată din elevi ai claselor X-XI (Tatar Darius, Frătean Luciana, Șerbana Bianca, Băciță Cristian, Popa Radu, Ardelean Felix, Ilie Nicolae, Laszlo David și Șandru Daniel) sub îndrumarea profesorilor mentori Filipescu Dorina și Marian Luminița.

Acesta este sezonul trei al acestei competiții în România, iar ArmyBot participă pentru a doua oară, în primul an caștigând la etapa națională, desfășurată la București, premiul II la categoria Design Award (pentru confecționarea și folosirea unor elemente unice care au fost atât practice cât și estetice), anul acesta reușind să obțină premiului I la categoria Collins Airspace Innovate la etapa regională desfășurată la Cluj Napoca. Acest premiu a fost acordat pentru îmbinarea elementelor tehnice cu un aspect modern al robotului, pentru elementele inovative încorporate care au dus la realizarea sarcinilor la un nivel superior.

De asemenea echipa a dat dovadă de fairplay și de un comportament în spiritul Gracious Professionalism, atribute care sunt apreciate de organizatorii competiției.

Datorită punctajelor bune din meciuri cât și a premiului câștigat echipa s-a calificat la etapa națională ce se va desfașura la București în perioada 22 martie – 24 martie 2019.

„Sperăm ca rezultatele la această etapă să fie cel putin la nivelul celor de până în prezent”, spune liderul echipei Tatar Darius.

sursa: Facebook, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax