Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipa CS Unirea Alba Iulia, locul 1 la Campionatul național de orientare de la Baia Mare

Publicat

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, care au format echipa CS Unirea Alba Iulia la Campionatul național de orientare de la Baia Mare au câștigat locul 1 la această competiție.

Campionatul național pe echipe s-a desfășurat în perioada 4-5 iunie și a avut două etape, medie distanță și lungă distanță.

Clasamentul final a fost stabilit prin cumularea timpilor celor mai buni doi sportivi de la fiecare club participant – în cazul de față Ionuț Zincă și Tamas Bogya.

Orientaristul Ionuț Zincă s-a clasat detașat pe locul 1, în clasamentul general, (cu un avans de aproape 10 minute față de următorul clasat), iar Tamas Bogya a obținut, la rândul său, timpi buni, ceea ce a condus la clasarea echipei pe prima poziție.

Pe locul 2 s-a clasat echipa CSU Craiova, care a fost devansată de echipa CS Unirea Alba Iulia cu 2 minute și 33 se secunde, în clasamentul final (cumularea timpilor primilor doi sportivi).

Duminică, 6 iunie, a avut loc etapa a treia a Campionatului Național de sprint urban, care a fost câștigat tot de către Ionuț Alin Zincă. Această etapă, alături de celelalte două anterioare, a contat în alcătuirea lotului național de seniori care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Orientare ce vor avea loc în perioada 3-9 iulie, în Cehia.

”În urma acestor competiții, Ionuț Zincă demonstrează că este cel mai bun la orientare din România și, împreună cu Tamas Bogya, face o excelentă echipă. Pentru Ionuț Zincă, va urma o perioadă extrem de importantă, de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Orientare, care reprezintă o mare provocare. Felicit întreaga echipă pentru rezultate!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Grație rezultatelor bune, și Tamas Bogya are mari șanse să se califice în lotul participant la Campionatele Europei de Sud-Est, ce vor avea loc în perioada 24-29 august, în Croația.

Sportivii secției de orientare de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către instructorul sportiv Marius Anghel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax