Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Echipa de baschet CSU Alba Iulia ar putea rămâne fără antrenor şi fără o jucătoare. Au fost SOMAȚI să părăsească ţara, de poliţiştii de la Imigrări

Publicat

popov CSU Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, Serviciul pentru Imigrări Alba au depistat doi cetățeni cu ședere ilegală pe teritoriul Alba Iuliei. Aceştia sunt din Serbia, respectiv Bosnia-Herţegovina cu vârste cuprinse între 20 și 57 de ani. 

UPDATE: Potrivit unor surse, este vorba despre antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov (57 de ani) şi jucătoarea de baschet Milica Deura (24 de ani). Amenda pentru această situaţie este între 400 de lei şi 700 de lei. Cei doi mai au la dispoziţie o cale de atac la decizia Serviciului Imigrări şi anume cotestaţie la Curtea de Apel, prin care să justifice cu documente situaţia.

Precizări de la CSU Alba Iulia:

„În urma informațiilor apărute în presă în legătură cu situația permiselor de ședere în România ale antrenorului Miroslav Popov și jucătoarei Milica Deura, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia dorește să facă următoarele precizări:

Antrenorul sârb al echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov și jucătoarea bosniacă Milica Deura s-au prezentat de bunăvoie, în data de 9 decembrie 2014, la Biroul pentru Imigrări al Județului Alba, solicitând prelungirea dreptului de ședere pe teritoriul țării noastre până în data 15 decembrie a.c., drept care a expirat în decursul săptămânii trecute.

Cei doi nu s-au putut prezenta la Biroul pentru imigrări al Județului Alba la momentul respectiv, în urmă cu circa o săptămână, din cauza faptului că echipa de baschet CSU Alba Iulia se afla în deplasare la Galați, unde a avut de disputat o partidă de campionat, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

Celor doi li s-a eliberat tot în decursul zilei de ieri, 9 decembrie 2014, câte o adeverință prin care au dreptul de a rămâne pe teritoriul României până la data solicitată de aceștia.

Menționăm de asemenea, că cele două persoane, mai sus menționate, având cetățenii din afara spațiului Uniunii Europene, sunt nevoite să se prezinte personal la Consulatul României din Serbia, respectiv Bosnia, pentru a-și rezolva situația permiselor de ședere pe teritoriul României.”

Potrivit comunicatului transmis se Serviciul pentru Imigrări Alba, acțiunea de verificare s-a desfășurat în Alba Iulia în perioada 8 – 10 decembrie. Cetăţeanul sârb, P.M. în vârstă de 57 ani, şi cetăţeanul bosniac, D.M. de 24 ani, au intrat legal în România, dar, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul României.

Pe numele fiecăruia au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare, în ceea ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax